Сега четете
БНР дава сцена на „АДЖИТАТО“

БНР дава сцена на „АДЖИТАТО“

festival_1753На 19 октомври започва поредното издание на единствения специализиран фестивал за камерна музика в столицата. В рамките на един месец и шест концерта ценителите на камерното музициране ще могат да се насладят на разнообразна програма. Концертите са всяка сряда от 19 ч. в Студио 1 на Българското национално радио – съорганизатор на тазгодишното издание.

Първият концерт от фестивала е с гости от Германия – носителите на наградата на Echo Klassik за 2014 г. и световни посланици на немската култура към Гьоте институт – клавирно трио „Имаж“ (България/Германия). На 26 октомври публиката ще види и чуе дуо „Колаж“; на 2 ноември свирят клавирно дуо Щерева-Симеонова, а на 9-и – Камерен ансамбъл „Силуети“. Струнен квартет „Джокозо“ (Румъния/Холандия/Австрия) ще бъде на сцената на 16 ноември, а Камерен хор „София“ – на  19 ноември.

Екипът на фестивала се е погрижил и за детската аудитория, като в рубриката AGITATO’ Kids е подготвил два концерта с програма, подходяща за деца до 12-годишна възраст. Те ще бъдат на 22 октомври и 12 ноември от 11:00 ч. в Зала „Кино Люмиер“ на НДК. фестивалът за камерна музика „Аджитато“ се организира от Сдружение „София – дух и култура“. Основна концепция на събитието е да запознава публиката с млади, но утвърдени български и чуждестранни ансамбли, фестивалът се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Столичната община, БНР и НДК.
Подробна информация за фестивала, програмата и участниците може да следите на официалната фейсбук страница на инициативата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре