Сега четете
Ето как CNN заплашва зрителите си, които четат Wikileaks (Видео)

Ето как CNN заплашва зрителите си, които четат Wikileaks (Видео)

8cc69d6c1849a93e66babfd9ae206fc2_lНезаконно е да четете документите от Wikileaks, разчитайте на нас да ви кажем какво има в тях, заявяват от уж авторитетната телевизия

„Незаконно е да притежавате и да четете тези откраднати документите свързани с Хилари Клинтън, публикувани от Wikileaks. Това не се отнася за медиите. Затова какво съдържат те трябва да се информирате единствено от нас“.

Това не е виц. Не е и сцена от филми като “ 1984″ или „В като Вендета“. Това е изказване на водещ от многоуважаваната телевизия CNN относно правото на хората да се информират за скандалните разкрития около дейността на Хилари Клинтън като държавен секретар на САЩ, оповестени от платформата Wikileaks. Сред въпросните документи има такива, уличаващи Клинтън в кроежи за убийството на Джулиан Асанж, в намесата й във вътрешните дела на чужди държави (включително и България по казуса „АЕЦ Белене“), в основната й роля в активирането на т.нар. „Арабска пролет“.

Според медията, която с все повече хора по света наричат Clinton News Network е незаконно американците да се информират от източника на разкритията. За целта те трябва да разчитат на медиите и тяхното тълкование на това, което Wikileaks публикува.

За да се може да се прихване мащабът на напристрастиято, които проявяват колегите от CNN е достатъчно да погледнете следната графика.

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14705793_10157889858965725_5224008029912889427_n.jpg?oh=7762169a4f1694d84d1b5bfbb1b6cecc&oe=58627B8A

Видно е, че трите най-големи телевизионни мрежи в САЩ – ABC News, NBC News и CBS са отделили по не повече от минута, за да отразят скандала с Wikileaks. NBC News дори не го споменава в новинарските си емисии. За сметка на това срещу Доналд Тръмп се е говорило общо 23 минути в трите мрежи.

Припомняме, че медийната пропаганда в САЩ в полза на Клинтън и против Тръмп достига невиждани в американската история висоти.

Вижте и

107 от водещите американски всекидневници открито са обявили подкрепата си в полза на Хилари Клинтън, сочат официалните данни преди вота през ноември. Сред последните издания, които направиха това, е базирания в столицата „Вашингтон поуст“ – седми по големина вестник в САЩ. В свой редакционен коментар отпреди дни от медията заявиха, че „Хилари Клинтън има потенциал да бъде прекрасен президент на САЩ“ и я подкрепят без колебания. В текста кандидатът на републиканците Доналд Тръмп е наричан „отвратителен“.

Сред основните застъпници на Клинтън са още издания като The New York Times, The Boston Globe, Los Angeles Times и Houston Chronicle, чиято огромна аудитория е постоянно призовавана да гласува за Хилари. Дори един от двата най-големи вестника в страната, които от десетки години запазват неутралитет по т.нар. „ендорсване“ (обявяване на явна подкрепа) за кандидатите на републиканците и демократите – USA Today призова своите близо 1 млн. читатели да не гласуват за Доналд Тръмп, без явно да подкрепят Хилари Клинтън.

От водещите седмичници отново явната подкрепа за Клинтън е дадена от 31 издания, сред които и авторитетното издание The Observer.

https://youtu.be/_X16_KzX1vE

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре