Сега четете
Почина Алекс Стоилов

Почина Алекс Стоилов

640_b1a9449c54a11ba677963e32ce961d80Днес внезапно е починал журналистът Алекс Стоилов, съобщиха за Любословие негови близки . Той не се почувствал добре, по първоначални данни е имал сърдечни проблеми.Алекс Стоилов бе известен като един от основоположниците на т. нар. „булевардна журналистика“. Той работи дълги години във в. „Марица“, след което основава вестник „Папарак“ и „Южен скандал“.

Алекс от дълги години страдаше от диабет и сърце. Тази сутрин му прилошало и за минути издъхнал.

Алекс Стоилов е сред основоположниците на жълтата преса у нас, припомня „Блиц“. Преди да създаде скансалния „Папарак“, той направи опит в Пловдив с булевардния вестник „Южен шок скандал“, пише „Марица“.

Алекс беше дипломиран юрист. Професионалната му кариера обаче тръгна като сериозен журналист, шеф на екип „Общество“ във вестник „Марица“. Периодът му в най-четения регионален веежедневник ще се запомни с няколко поредици, както и с паметните кореспонденции от войната в Югославия, а по късно и отцепването на Косово.

Слави Трифонов води срещу Алекс едно от най-шумните дела за публикации в „Папарак“.

Вижте и

За да изпълни поставената задача е правил и невъзможното, включително за легне в ковчег, за да подслуша разговор на траурни агенти в битка за трупове от пловдивски болници.

Алекс Стоилов е сочен като противоречива личност и недолюбван от някои колеги заради медиите, в които работи. Приятелите му, обаче, признават, че ще го запомнят като един добър и светъл човек.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре