Сега четете


wp-1472271753533.pngЗа първи път в своята седемгодишна история фестивалът за градска култура ще се състои на големия столичен булевцард (от пл. „Св. Неделя“ до бул. „Христо Ботев“), който ще бъде затворен за автомобили на 28 август от 16.00 до 22.00 ч.

Музика, изложби, литературни четения, филмови прожекции ще предложи „София диша“. Фестивалът отново ще акцентира върху видимостта на образователни и социални инициативи и каузи.

Минифутбол, баскетбол, тротинетки, скейтборд, тенис на маса включва любимата на посетителите Спортна зона. На разположение на посетителите ще е и стена за катерене с инструктори.

Гостите на фестивала ще видят изложбата смесена техника на Георги Маринов, инсталацията Union на Стоян Николов-Зиков, интерактивната инсталация „Гейши и маски“ на Захари Попов. Ще бъде представен новата книга на Мирослав Пенков „Щъркелите и планината“, а почитателите на новата българска литература ще могат да се срещнат с Радослав Чичев, Антон Терзиев, Константин Трендафилов, Никола Михов и Иван Димитров.

В специалния Корейски кът ще има четене на корейска поезия и изпълнения на самунлори – традиционни корейски барабани. В танцовата част на програмата са карнавална и афросамба, ще има и два танцови уъркшопа.

Вижте и

Акцентът във филмовата програма тази неделя е върху дебютни, отличени или непоказвани български късометражни заглавия.

Фестивалът за градска култура „София диша“ е в Календара на културните събития на Столичната община.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре