Сега четете
SAP се противопоставя на тероризма с изкуствен интелект

SAP се противопоставя на тероризма с изкуствен интелект

Специализиран отдел на компанията за бизнес софтуер SAP създава инструменти, за да използва автоматизираното машинно обучение и изкуствен интелект (AI) за антитерористични разузнавателни мисии и киберсигурност, съобщава Fast Company. Засега обаче детайлите за това как точно се използва софтуерът са обвити в тайна.

SAP National Security Services, която се описва като независимо дъщерно дружество на базирания в Германия софтуерен гигант и се управлява от американски граждани на американска земя, работи с местните държавни агенции за сигурност, за да открие начини да проследи потенциалните терористи в социалните мрежи.
„Една [употреба] е идентифицирането на лоши участници: хора, които може да са заплаха за нас – хора и организации“, казва Марк Тестони, президент и главен изпълнителен директор на SAP NS2, както още е известна компанията. „Второ, щом веднъж идентифицираме тези видове играчи и участници, можем да проследим тяхното поведение и организации“.
SAP NS2 работи и с компанията за киберсигурностThreatConnect, за да използва част от същата технология и да следи нарушители и заплахи в компютърните мрежи в реално време, обявиха компаниите тази седмица.
В областта на националната сигурност държавните партньори на NS2 – които Тестони заяви, че няма право да назове, използват платформата за преработка на данни HANA на SAP, за да анализират хиляди терабайти данни от социалните мрежи и други публични онлайн ресурси.
„Има някои успешни случаи, мога да ви кажа това“, заяви той. „За съжаление не мога да ви разкажа за нито един от тях“.
Много експерти твърдят, че социалните мрежи са ключови за възхода на ИДИЛ и разпространението на подкрепата за организацията по света. Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън е една от политиците, които призоваха операторите на социалните мрежи да свалят екстремистко съдържание. Агенции, включително Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ, наскоро са проучили техническите аспекти – правните и по неприкосновеността на частния живот, от следенето на публично достъпни публикации в социалните мрежи.
Освен HANA инструментите включват анализ на мрежови графики, автоматизирано машинно обучение и усъвършенствана обработка на текстове, която може да изведе смисъла от написан език, включително онлайн публикации, твърди Тестони.
Инструментите може да помогнат на анализаторите да засичат връзки между заподозрени и да следят данни от няколко източника едновременно в реално време, отбелязвайки анормални модели или захранвайки рискови модели, които да идентифицират потенциални заплахи, казва компанията.
„Може да се разглежда активността в социалните мрежи, познати или потенциално известни профили, както и установяването на другите връзки, които могат да бъдат направени“, каза Тестони, добавяйки, че един от партньорите следи около 30 сайта на няколко езика

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре