Сега четете
Любомир Бенковски- Бенджи празнува и ние с него!

Любомир Бенковски- Бенджи празнува и ние с него!

bengy_73За рожден ден черпи днес популярният и обичан фотограф Любомир Бенковски – Бенджи, учител на голяма част от екипа ни. Любословие.БГ  му пожелава здраве, късмет и още много успехи на професионалния фронт!

Любомир Бенковски е  роден в гр. Плевен. Работил е като фотограф, телевизионен оператор и фоторепортер към регионални вестници и телевизии в родния си град и като кореспондент на БТА.

От 2000 година живее и работи във Варна. Като фоторепортер е снимал близо 7 години за вестниците „24 часа“ и Труд“. В момента е Регионален мениджър за Североизточна България на Агенция „Булфото“ в морската столица, но нито за ден не се разделя с фотокамерата.
Обичам репортажната фотография! Това не е любов от пръв поглед, а зряла изстрадана дългогодишна връзка. Фотограф съм от 35 години. Снимал съм какво ли не!? Имах периоди характерни за пубертета – актова фотография, модели и мадами. Минах през импресионизъм, абстракционизъм и сюрреализъм. Направих и няколко изложби в този дух. Нямаше фотошоп. Снимка със странен сюжет изискваше изрязване, лепене и репродуциране.

Сега като си видя „творбите“ от онова време, които обираха овации, ми става смешно. Явно така е трябвало.

Вижте и

Обичам репортажа не само защото професионално съм пристрастен. Личното ми виждане за фотографията е такова. Тя се различава от другите видове изобразително изкуство по това, че улавя времето. Замразява частица история за бъдещето. В това е нейната сила. Майсторството е да уловиш момента и то в такава композиционна цялост, че снимката да съчетава информация с художествена естетика. Трудно е. Цял живот опитвам. До колко успявам? Да каже публиката!
Любомир Бенковски – Бенджи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре