Сега четете
Опасна ли е 5G мрежата за здравето?

Опасна ли е 5G мрежата за здравето?

5g-network
Мрежите от пето поколение са иновация в мобилната индустрия, но с излизането на всяка нова технология започват и въпросите за влиянието й върху човешкото здраве.

Тези съмнения не подминаха и 5G мрежите, на които им предстои да видят бял свят през 2020 година.

Според проучвания използването на умните устройства се разраства с все по-бързи темпове, а почти две трети от американците комуникират чрез сматрфон.

Има няколко важни неща, които трябва да знаем за влиянието на лъченията от мобилните технологии и непрекъснатите иновации в бранша, като според учени те могат да създадат потенциален риск за здравето.

Според експерти от Националната програма по токсикология в САЩ, които правили изследвания с опитни мишки, при продължително излагане на лъчения от мобилни устройства, туморите в организма на мъжките животинки расте, пише International Business Times.

Налагането на 5G технологията ще доведе до увеличаване на броя предаватели, които изпращат сигнали към смартфоните, за да могат потребителите да сърфират в интернет със скорост 10 пъти по-голяма от тази на 4G мрежата. Така въздействието на технологиите ще бъде двойно и това предизвиква загриженост сред здравните експерти.

Вижте и

Предавателите на 5G технологията ще работят с помощта на микровълни. Колкото по-близо са тези източници на лъчение до хората, толкова повече потребителите са изложени на потенциален риск за здравето.

Въпреки доказателствата все още не може да се каже със сигурност, че излагането на подобни лъчения ще повлияе и на човешкия организъм. Но не е и научно доказано, че иновациите в мобилната индустрия са безопасни за здравето.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре