Сега четете
6 стъпки да направите перфектното селфи всеки път

6 стъпки да направите перфектното селфи всеки път

02selfiestickЗабавно е да си правиш селфи и доста често това ти повишава настроението. Селфито може да обхване специално събитие, спомени, пътувания и други важни моменти от нашия живот.

Ето няколко съвета как да направите перфектното селфи всеки път, когато извадите вашия смартфон или фотоапарат.

1. Правилният ъгъл.

Когато правите снимки на себе си, винаги е полезно да знаете кой ъгъл е най-подходящ за направата на снимката, така че тя да се получи най-добре. Като правило ъгъл от ¾ е най-подходящ за направата на селфи. Може да направите няколко тестови опита и да видите как точно изглеждате най-добре.

Мястото, откъдето се изрязва снимката, също може да окаже влияние върху селфито. Някои хора с по-големи чела, предпочитат да изрежат снимката около този район, така че челото им да изглежда по-малко. Но в крайна сметка, вие решавате какъв ъгъл да използвате за снимката и каква част да изрежете, в зависимост от ефекта, който искате да се получи.

2. Добра светлина.

Това е много важна стъпка при направата на всяка снимка и за селфито също се отнася. Най-добрата светлина винаги е била естествената слънчева светлина. Тя подобрява вашите черти, прави снимките по-качествени и изчистени. Но изкуствено създадената светлина, като флоресцентните крушки, също може да се окаже ефективна.

3. Направете много снимки.

Хубавото на направата на снимки в ерата на дигиталните технологии е, че вече не трябва да се притесняваме, че ни свършва лентата и трябва да купим нова. Можем да направим колкото си искаме снимки, да ги разгледаме след това, и да изтрием тези, които не ни харесват. Не се страхувайте да си правите снимки. Експериментирайте с различни ъгли, светлина и пози, докато откриете най-добрите комбинации. Като цяло колкото повече снимки си направите, толкова повече от тях ще харесате.

4. Подобрете снимачния процес.

Ако разполагате с време и имате желание, може да използвате допълнителни устройства, които да ви помогнат да си правите по-добри снимки. Селфи стикът напоследък е доста популярно и използвано устройство. Те правят създаването на селфи (било то от телефон или фотоапарат) много по-лесно. Позволява ви да си правите селфита от различно разстояние и височина, които не бихте могли да постигнете без използването на селфи стик.

Може да използвате и домашни уреди, за да направите вашите снимки по-интересни, особено ако се стремите към по-професионални такива. Различни вентилатори, които да накарат косата ви да се вее, все едно има силен вятър. Огледала, поставени на определени места, заедно с излъчващи светлина лампи, могат значително да подобрят качеството на снимката.

5. Добри качествени снимки.

Вижте и

Няма нищо по-разочароващо от това да си направите хубаво селфи и по-късно да отриете, че снимката се е получила размазана. При възможност, винаги се стремете да има добър фокус преди направата на снимката. Много смартфони имат опция и се справят добре с фокуса.

Задната камера в повечето случаи е с по-добри характеристики от предната. Така че опитайте се да си правите снимки точно с нея. Но ако използвате все пак предната камера за направа на вашето селфи, уверете се че фокусът е на линия.

Също така, винаги следете дали обективът не е зацапан. В голяма част от случаите поради пръстови отпечатъци , лещата е зацапана и снимките ще се получат размазани и с недобро качество. Използвайте чиста микрофибърна кърпа или чиста памучна тениска и внимателно почистете камерата. Ще се изненадате до каква огромна разлика може да доведе това.

6. Използвайте приложения за редактиране на снимки.

Приложенията за редактиране на изображения и филтри, могат да направят вашето дори добре направено селфи супер селфи. Но запомнете, не прекалявайте! Прекаленото филтриране и редактиране на изображението могат да го направят да изглежда прекалено нереално и да направи снимката непривлекателна.

Ако на снимката излизат някакви определени петна или точки на вашето лице, може да потърсите приложение, което има функцията да ги премахва. Едно от най-добрите приложения на пазара е FaceTune аpp. То предлага много функции за редакция на изображения.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре