Сега четете
Преглед на печата 26 Юли 2016

Преглед на печата 26 Юли 2016

uslugi-3„Деца за 10 училища се изнесоха в чужбина“, пише на първа страница „Монитор“. За една учебна година зад граница са заминали 9 784 ученици. Други близо 3 900 са отпаднали от училище заради слаб успех, отсъствия или по семейни причини.

„Армията е на пост. 50 командоси бдят денонощно“, декларира пред „24 часа“ началникът на Генералния щаб на Българската армия, генерал Константин Попов. Той съобщава, че заедно с МВР започват предварителна подготовка за създаване на програми съобразно новите задачи на борбата с тероризма. Генерал Попов казва още, че от ръководството на армията предлагат увеличение на заплатите, като правят промени на индексите.

От Агенцията за приходите са съобщили за „Труд“, че са заловили 6 тона нелегално внесено от Румъния козе мляко, пътуващо за мандра в област Разград. Целта на контрабандата е да се спести ДДС при продажба на сиренето на вътрешния пазар, поясняват данъчните служители.

В интервю за „Стандарт“ Любомир Дацов от новосформирания Фискалрен съвет коментира, че са нужни буфери в бюджета пред вид външни фактори. Според него все по-голямата роля на държавата в обема инвестиции е притеснителна.

„Доходността на пенсионните фондове продължава да пада“, пише „Капитл дейли“. За една година, средният резултат на фондовете е намалял от 5 % на 1,77 на сто.

Заради отглеждането им от телевизора, децата у нас проговарят на английски език, пише „Телеграф“. Вестникът цитира констатации на специалисти логопеди. Първите думи на децата се появяват с около година по-късно от приетатадоскоро за норма възраст от година и 6 месеца. Това се дължи на смартфона и таблета, обясняват запознати.

„24 часа“ пише, че Реформаторският блок договаря генерал и художник за номинация за президентските избори. Става дума за генерал Съби Събев, съветник на президента, проф. Велислав Минеков, не е за пренебрегване и Слави Трифонов, пише вестникът.

Стоян Мавродиев, все още председател на Комисията за финансов надзор, чийто мандат изтече преди месец, заявява в интервю за „Труд“: „Решението ми да не се кандидатирам за втори мандат е лично.“ Той отчита, че е направил разпознаваема комисията в обществения живот, че е успял да я утвърди като институция, която регулира небанковия сектор в страната.

Държавата дава 18 милиона лева за Агенцията за борба с градушките, каза директорът на институцията инж. Ваньо Славеев в интервю за „Монитор“. Според Славеев земеделците трябва да плащат такса за защита от градушки.

„Общинските дружества продължават да са хранилка на партийни кадри и роднини“, пише „Земя“.

Вижте и

„Дума“ предлага интервю с д-р Десислав Тасков, директор на болницата в Каварна. Той алармира, че профилактиката в малките населени места е почти невъзможна. От българо-румънската граница, в продължение на десетки километри, няма здравно заведение, констатира той.

„Нито един политик у нас няма да има достойнството да се извини за лъжите, с които забърка България в Ирак“, пише в коментара си във вестник „Сега“ Светослав Терзиев.

Седем страни ще участват във фолклорния фестивал в Пловдив, който ще е от 1 до 5 август, информира „Сега“. Специален гост ще е гръцката асоциация „Каракачани – Тракия“. Входът за спектаклите в античния театър ще е свободен.

„Стандарт“ предупреждава: „Пикът на магнитните бури е днес“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре