Сега четете
Сигурни ли са границите ни?

Сигурни ли са границите ни?

 

valeri-simeonov-nqma-veroqtnost-ot-predsrochni-izbori-344628„Искам да поздравя достойните мъже, които се опитаха да отстранят сегашната власт в Турция. Те не успяха, но съм сигурен, че го направиха от чисто патриотични съображения и от желание да върнат Турция на пътя на светската държава”, заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Според него част от българите, живеещи в Турция, ще решат да се върнат обратно в България, тъй като „те са по-скоро привърженици на светското и проевропейското развитие на Турция“. „Смятам, че голяма част от тях ще се насочат към България. Лошото е, че между тях ще бъдат внедрени агенти на турското разузнаване и там много трябва да се внимава“, заяви Сименов и добави: „Може би много сериозно трябва да се обмисли въпроса с двойното гражданство“.

„В един период от време Турция ще се занимава със своите вътрешни проблеми. Страшно става, когато Ердоган остане без каквато и да е опозиция, а натам вървят нещата. Без всякаква опозиция човек става безконтролен. Страхувам се, че скоро ще граничим с ислямска държава – държава с идеология – исляма”, коментира още Валери Симеонов.

В краткосрочен план за България няма преки заплахи, според Симеонов, тъй като президентът Ердоган ще има достатъчно вътрешни проблеми, с които да се занимава: ще си разчиства сметки, предстоят жестоки репресии, доовладяване на медийната и съдебната власт. Това обаче не означава, че не трябва да вземем сериозни мерки, посочи Валери Симеонов. Като важно нещо, направено до този момент, той открои изградената ограда по границата, която до края на годината ще е готова. Симеонов припомни, че те още преди няколко години са настоявали за това, но тогава всички са им са се присмивали.

„Най-важното е да се отделим от тази нестабилна държава. Сигурност и охрана на границата – ограда и добри пътища за бързо изнасяне“, посочи съпредседателят на ПФ. Той поздрави министър Ненчев за бързата реакция след размирната нощ в Турция на 15 юли, тъй като още на следващия ден на обяд армията е била разположена по границата. В момента това, което е належащо, според Валери Симеонов отново се предлага от ПФ – наборната служба, тъй като съвсем скоро ще имаме нуждата от добре подготвена армия. „Трябва да има сигурност и контрол над границата. Трябва да има военни с оръжие”, заяви Симеонов.

Вижте и

Същото така от Патриотичния фронт смятат, че трябва да се възстановят ракетните бази в Южна България с обсег Истанбул. Валери Симеонов заяви, че си дава напълно ясна сметка за това какъв скандал могат да предизвикат думите му. Никого няма да посрещаме или да тръгваме, ако имаме добри ракетни бази. Щом като Швейцария има този ресурс, защо да няма и България. Ние трябва да очакваме всичко и всекиго. Ние трябва да сме готови да отбраняваме България и с цената на кръв, и на всичко, обясни Валери Симеонов.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре