Сега четете
Преглед на печата

Преглед на печата

press_releaseБизнесът изпитва остър глад за близо 200 професии, липсата на кадри спира инвеститорите, пише „Труд„. Има опасност и наши фирми да прехвърлят дейността си в северната ни съседка. Тончо Томов от Стопанската камара допълва, че списъкът на дефицитните кадри обхваща позиции от почти всички области на образованието.“Канят младите да станат учители“, е едно от заглавията на

Стандарт„. Педагозите ни предпочитат чужбина, някои от тях стигат дори до Нова Зеландия, предупредиха от Синдиката на българските учители. Най-голяма криза, в близките години, ще има за начални учители, преподаватели по езици и информатика.Математическите гимназии заемат челно място в класацията на българските училища като успеваемост на учениците, пише „Телеграф„. Вестникът цитира обобщени данни на резултатите от външното оценяване на седмокласниците.  Половината от тези училища на високо равнище са в София. „Пенсионират 400 училищни директори до утре“, пише „Зума“ на първа страница.

Министър Кунева разпоредила светкавичното освобождаване и бързи конкурси преди новият Закон за образованието да влезе в сила от 1 август.“Пенсионерите и разходите за пенсии се увеличават“, съобщава вестник „Сега“ на първа страница, според данни на НОИ. Въпреки увеличените възраст и стаж при пенсиониране, в края на март пенсионерите са повече отколкото излезрите в пенсия преди година. „Всеки десети чиновник е в пенсионна възраст“, пише „Монитор„.

Ведомствата дават почти десет на сто от бюджета за заплати на служители, придобили или упражнили право на пенсия.“Ако хората обедняват, защо харчат повече?“, пита, в интервю за

24 часа„, консултантът Красен Станчев. Според него, ако правителството ограничи нагона у хората, „да вземат нещо от някой друг, всички ще бъдат по-добре, средно погледнато“.От днес, Комисията за защита на потребителите започва проверки на качеството на сиренето в търговската мрежа, съобщава „Труд„. Преди седмица, от асоциацията „Активни потребители“ обявиха, че в 6 от изследвани от тях 36 марки краве сирене са вложени, нерегламентирано, растителни мазнини.“Режат парите на болниците заради дефицит на Здравната каса“, съобщава „Монитор„.

Вижте и

Вестникът има стенограма на заседание на Надзорния съвет на Касата, от която се разбира, че е предвидено свиване на разходите за болниците с три процента. България е подписала два проекта по плана „Юнкер“ за заемно финансиране на малки и средни предприятия, съобщава, в интервю за „Стандарт„, Илияна Цанова, от Европейския фонд за стратегически инвестиции. Фондът беше създаден през миналото лято, за да работи по плана „Юнкер“ у нас. Ще се финансират проекти дори и „на зелено“, обичайно се отпуска до 50 на сто от необходимата сума за реализация.“Или Пеевски се прикрива зад нова компания, или Велико Желев става новият фаворит в държавните поръки“, пише „Капитал дейли“ по повод сделката, с която третата по големина строителна компания у нас, варненската „Хидрострой“, купува лидера в сектора „Водстрой 98“. Професор Силвия Янкуловска от Медицинския университет в Плевен, беше отличена в САЩ с награда за медицинска етика, съобщава „Новинар„, като цитира информация на БНР. Два сорта пшеница на Института по растителни генетични ресурси в Садово са фаворити в съседните ни държави и печелят награди, хвали се вестник „Земя„.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/ychiteli-kompaniya-vuzrast-1509453.html#ixzz4A7PCxCiP

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре