Сега четете
Си Дзинпин зове комунистите да се противопоставят на чужди идеи

Си Дзинпин зове комунистите да се противопоставят на чужди идеи

6FB1_5672948FКитай трябва да бъде нащрек за чуждестранно проникване чрез религия и да спре разпространението на идеологията на „екстремистите”. Това призова китайският президент Си Дзинпин на среща на високо ниво, на която е обсъдено как да се управлява религията, съобщава държавната медия „Синхуа”, цитирана от Ройтерс. Си също е заявил, че Пекин трябва да управлява интернет, за да насърчава религиозните теории и политики на Комунистическата партия.

Трябва решително да се противопоставяме на чуждестранно проникване чрез религиозни средства и да се пазим от идеологически заплахи, разпространявани от екстремисти, изтъкна той на двудневна конференция за религията.

Управляващата партия отбелязва, че защитава свободата на вероизповедание, но налага строг контрол над религиозните дейности и позволява само на официално признати религиозни институции да работят.

Правителството е обезпокоено от растящото влияние на ислямистите в западната част на страната, където през последните години бяха убити стотици хора. В Китай се забранява носенето на бурки или бради.

Членовете на Комунистическата партия трябва да се придържат към марксистките принципи и да останат „ревностни атеисти”, призова китайският лидер.

Междувременно в опит да поеме по-голям контрол над въоръжените сили на Китай президентът на страната Си Дзинпин вече е „главнокомандващ“ на Обединения команден център за съвместни операции на азиатската държава, съобщава БиБиСи.

Държавна медия показа Си, облечен в камуфлаж, по време на посещение в центъра.

Си заема постовете генерален секретар на Комунистическата партия и председател на Централния комитет за отбрана, който ръководи Народната освободителна армия.

Кореспонденти, цитирани от британската медия, обявиха, че като се вземе под внимание консолидирането на властта от Си в Китай, ходът ще бъде интерпретиран от някои като пропагандно послание, че той сега има абсолютен контрол над страната.

Вижте и

Според кореспондент на БиБиСи Китай бързо модернизира въоръжените сили и китайският държавен глава е в центъра на тази промяна.

По време на посещението в центъра Си заяви, че въоръжените сили трябва да бъдат „абсолютно лоялни” и „подготвени да спечелят войни”.

Експерти отбелязват, че появата му с камуфлаж може също да бъде разглеждана като показване на сила пред враговете на Китай.

Любословие по rg.ru

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре