Сега четете
1500 лева бонус на месец за спешен лекар, 900 – за сестра

1500 лева бонус на месец за спешен лекар, 900 – за сестра

Москов обещава и сериозни инвестиции в апаратура за спешните

Сериозни инвестиции в апаратура и специална методика за по-високи заплати в Спешните отделения планира Министерството на здравеопазването. По този начин държавата гарантира на медицинския персонал в този сектор нови трудови доходи, обяви здравният министър д-р Петър Москов.

Москов слага край на „футболиране“ на пациенти
7 апр 2016 10:3737
Джипита и спешни медици – едни срещу други
31 мар 2016 13:5234
Той обеща, че държавата гарантира на лекарите от спешните приемни отделения към болниците допълнително възнаграждение 1500 лева на месец, а на медицинските сестри по 900 лева.

Здравният министър посочи, че договорът за допълнителното заплащане е подписан днес и влиза в сила със задна дата от 1 януари тази година.

Москов уточни, че става дума за държавна гаранция извън договорите, които ръководствата на отделните болници ще сключат с работещите в спешните приемни отделения.

Според министъра това е част от комплексната политика в сферата на здравеопазването на мнозинството и на правителството.

Стратегическа цел на Министерството на здравеопазването е статутът на болниците като търговски дружества да бъде премахнат, заяви Петър Москов, цитиран от БТА.

По думите му все още няма публичен план как може да бъде реализирана идеята, тъй като на дневен ред е решаването на проблема с натрупаните дългове на лечебните заведения, които възлизат на стотици милиони левове.

Вижте и

Москов посочи, че е крайно време лекарите да се разделят от търговците. „За лекарите трябва да има добро възнаграждение и достойни условия за работа, а за търговците да се грижи невидимата ръка на пазара“, отбеляза той.

По публикацията работи: Камелия Цветанова

Източник: dnes.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре