Сега четете
Провадия изтръпна и шушука: Сводник убил Александра

Провадия изтръпна и шушука: Сводник убил Александра

Има задържан във връзка с убийството, съобщи Бъчварова
Сводник е убил 13-годишната Александра. Такъв слух се носи из Провадия, твърди Павлина, жител на града.

По думите й мъжът бил висок и слаб и обикалял махалата, откъдето изчезнало момичето.

Междувременно в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че има задържан във връзка с убийството. Тепърва обаче ще се установява връзката на задържания с изчезването и смъртта на момичето.
„Притесняваме се много, цяла нощ не можах да спря от страх“, коментира още Павлина.

13-годишната Александра изчезна на 22 март. Слезла по пижама от дома си, за да купи цигари. След това се качила на автомобил. После следите на момичето се губят. Снощи в бившия ресторант „Ловен дом“ бе открито тялото й.

Полицията към момента не дава повече информация по случая от страх, че ромската махала в Провадия може да се вдигне на бунт. Хората в града са притеснени, страхуват се да пускат децата си навън.

Въпреки че полицаите не потвърждават, че намереното тяло е на Александра, близките й са почти сигурни, че това е така. Описанието на дрехите, в които е намереното тяло, съвпадат с дрехи на Александра. По тялото не са открити следи от огнестрелни рани и се предполага, че момичето е било удушено.

Една от версиите, по които работи полицията, е запознанство в интернет, довело до фаталния край.

„Всеки ден чакахме отнякъде да дойде“, коментира пред Нова тв лелята на момичето. „Казахме „елате, каквото сте й направили, хвърлете я тука, няма да ви правим нищо, няма да ви даваме на съд“, припомня тя.

Вижте и

Друг близък на Александра бе категоричен, че ако срещне убиеца на момичето, ще го убие.

Близките се съмняват, че от полицията са реагирали адекватно и бързо. Родителите на момичето все още не са се върнали от Германия.

„В момента реализираме втори етап на проект за видеонаблюдение като идеята е да обхванем пътните артерии за влизане и излизане от града. Очевидно е, че трябва да реализираме такъв проект и около всички паркове и градини. Ще има среща и с директорите на учебните заведения, за да се вземат мерки за сигурност“, коментира кметът на града Филчо Филев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре