Сега четете
Форум „Кариери и студенти 2016“ се проведе в НБУ

Форум „Кариери и студенти 2016“ се проведе в НБУ

Форумът за първа година си партнира с Rabota.bg и бе подкрепен медийно от Инвестор.БГ и телевизия Bulgaria ON AIR

Едно от най-успешните и мащабни събития за студенти се проведе тази година в Нов български университет на 7 и 8 април – Форум „Кариери и студенти 2016“.

За 14-та поредна година Нов български университет срещна образованието и бизнеса на едно място, за да създаде най-добрата кариерна среда между учащите и работодателите.

На 7 април, четвъртък, събитието откриха проф. д-р Пламен Бочков, ректор и Ирена Павлова, директор на Център за кариерно развитие и обучителни ресурси при НБУ.

Проф. д-р Пламен Бочков приветства всички участниците с думите, че Форум “Кариери и студенти“ е едно от най-големите събития организирани в Нов Български университет, което дава шанс на фирмите да срещнат младите хора с представители на различни компании, предлагащи възможност за един професионален старт в кариерата.

Той сподели, че срещата между бизнеса и университетската среда всъщност проверява до каква степен университета е подготвил качествени кадри и е свършил добре своята работа.

Г-жа Ирена Павлова, директор на Център за кариерно развитие и обучителни ресурси и организатор на събитието сподели, че за първи път на форумът присъстват работодатели, които предлагат позиции в толкова широкоспектърна гама от професионални направления за младите хора.

В четири последователни месеци са били организирани серия от кариерни събития, на които студентите са можели да получат полезни кариерни съвети. За тези, които не са успели да посетят тези събития, беше организиран „Консултативен център“, където всеки можеше да получи консултация в деня на изложението.

През първият ден на неговото провеждане, форума беше изпълнен с много студенти, които се срещнаха с представители на 23 компании и научиха от тях за свободните позиции и възможностите за професионално развитие, които те предлагат. Както статистиката сочи, че всеки 5 посетител на събитието Форум „Кариери и студенти 2016“ получава предложение за стаж или работа.

Безплатни кариерни съвети и консултации за написване на своето CV, получиха всички желаещи на щанда на JCI международна неправителствена организация, обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят.

Вижте и

През вторият ден на събитието се проведоха уъркошопи с четири компании от различни сектори на бизнеса: Sutherland, Metro, UniKredit Bulbank и Инвестор БГ.

По време на тях студентите се потопиха в истинския свят на бизнеса и решаваха реални бизнес казуси. Участниците, които се справиха добре, получиха съвети за планиране на кариерния си път и награди за добре свършена работа.

Форум „Кариери и студенти“ за първа година си партнира с Rabota.bg и бе подкрепен медийно от Инвестор.БГ и телевизия Bulgaria ON AIR.

По публикацията работи: Златко Желев
Източник: dnes.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре