Сега четете
Пада роумингът в ЕС

Пада роумингът в ЕС

Modern Woman with a Smartphone and TabletНови цени влизат в сила за роуминг услугите от 30 април, а в България и по-рано за определени мобилни оператори. До момента фиксираните цени, еднакви за всички, в ерво.

От 30 април тарифите ще се регулират по нов начин: цените за услугите ще се калкулират на базата на националната тарифа за вашия конкретен абонаментен план, плюс добавени към нея: до 5 евро цента за изходящи повиквания, до 1 евро цент за входящи, до 2 за изпращане на СМС и до 5 евроцента за МБ изтеглени данни в интернет. Това напрактика означава, че цената зависи от вашия тарифен план, като максималната цена няма да превишава досегашните тарифи за роуминг в Европейския съюз. А някои абонаментни планове предвиждат новите цени в роуминг да са същите като националните, т.е. роумингът при тях отпада. Последното засега е факт само за някои абонати, но от средата на следващата година, в целия ЕС роумингът ще отпадне когато SIM картата се използва временно в чужбина. Такси все още ще могат да се налагат за постоянно използване на SIM карта в друга страна.

Новите максимални цени в роуминг важат за всички, освен ако сте сключили договор за специална услуга или пакет. Разбира се, вашият доставчик може да ви предложи по-ниски цени, така че проучете внимателно офертите. А докато проучвате, важно е също така да припомним от 1 юли 2014  може да имате договор с един оператор за национални услуги и с друг за роуминг. Освен това преди да заминете зд граница, не забравяйте да проверите, коя от местните мобилни мрежи е най-изгодна за вашия конкретен мобилен оператор за роуминг.

И един последен съвет: Ако получите обаждане от телефон с код +2204, по-добре не вдигайте. Комисията за регулиране на съобщенията алармира за телефонни измами, извършвани от фиксирани номера от африканската държава Гамбия. Особено внимание се обръща на случаите, когато повикванията започват с въпросния  международен код и бързо биват прекратени.

Вижте и

БНТ, „Денят започва“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре