Сега четете
Ердоган вбесен от осмиваща го песен, излъчена по немска телевизия

Ердоган вбесен от осмиваща го песен, излъчена по немска телевизия

Турското външно министерство е извикало миналата седмица германския посланик заради сатирично предаване по германската обществена телевизия NDR, в което е излъчена песен, осмиваща турския президент Реджеп Ердоган. Онлайн изданието на „Шпигел“ съобщи, че посланик Мартин Ердман е бил извикан за обяснения за двуминтуния видеоклип, в който са събрани кадри от срещата на Ердоган с лидерите на Европейския съюз, както и на побой над протестиращи в Турция. Посланикът е отказал коментар.

Видеото е излъчено на 17 март в седмичното сатирично предаване „Extra 3“ на телевизия NDR и не се е харесало на Анкара.

Завземането на най-големия турски опозиционен вестник „Заман“ от страна на властите, както и делото по обвинения в шпионаж към турските журналисти Кан Дундар и Ердем Гюл са поредната проява на потъпкването на демокрацията и човешките права в Турция. В същото време германският канцлер Ангела Меркел и останалите европейски лидери вървят към все по-тясно сближаване с Анкара, на която разлитат за справяне с бежанската криза. В замяна Турция настоява за отпадане на визите за пътуване в ЕС и ускоряване на преговорите за членство в ЕС.

Ердоган разкритикува рязко западните дипломати, след като няколко от тях се обявиха в защита на Кан Дундар и Ердем Гюл. Това стана в петък, когато започна съдебният процес срещу тях.

Вижте и

Ердоган е известен с това, че не понася критиките. Турската прокуратура е стартирала близо 2000 разследвания срещу хора, които са обидили Ердоган, откакто той стана президент преди 18 месеца. Сред тях са карикатуристи, представители на академичните среди и дори ученици, предаде Ройтерс.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре