Сега четете
Cadillac форсира пускането на нов кросовър

Cadillac форсира пускането на нов кросовър

Компанията Cadillac ще пусне до 2 години на пазара нов кросовър със 7 места. Това обяви президентът на американския производител Йохан де Нийсен пред изданието Automotive News.

Първоначалните планове на компанията бяха подобен автомобил да се появи в края на десетилетието, но те са претърпели промени. Новият SUV ще бъде изграден на платформата на кросовъра XT5, който на свой ред замени SRX в гамата на марката.

Новият модел ще заеме място под флагмана Escalade. Преди него на същото шаси ще бъдат изградени следващите поколения на всъдеходите Buick Enclave и Chevrolet Traverse, които ще се появят още през 2017 г.

За бъдещия кросовър на Cadillac се знае още, че ще използва двигателите на XT5. Това за 3,6-литров V6, развиваш мощност от 310 к.с. и 366 Нм, който се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия, както и 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра. Мощността на този агрегат е 258 к.с., като той първо ще се появи на пазара в Китай, а едва след това и в САЩ.

В плановете на Cadillac влиза построяването на още два кросовъра. Единият ще бъде компактен и ще трябва да се конкурира с BMW X1 и Audi Q3, като той ще бъде насочен най-вече към Китай.

Вижте и

Вторият ще се казва XT4, като неговите конкуренти ще бъдат BMW X3 и Lexus NX. За него също се знае, че трябва да бъде на пазара през 2018 г.

Източник: dnes.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре