Сега четете
Пропуква ли се ледът на коалиционните отношения?

Пропуква ли се ледът на коалиционните отношения?

И още: какъв знак е информацията за забрана за влизане в Турция на Пеевски и Доган

Гост: проф. Михаил Константинов, политически анализатор и Юлий Павлов, социолог

В момента в Турция се развиват изключително опасни процеси. Тя много бързо се превръща в грубо диктаторска държава. Техните действия са непредсказуеми, коментира политическият анализатор проф. Михаил Константинов. Според него там може да се очакват военни действия. „Имаше шанс постепенно Ердоган да стане истински султан на Турция, с всички неприятни последствия, а доколкото виждам с тези си действия той ще ускори собственото си падане. Аз искрено се надявам тази голяма регионална сила да бъде управлявана от разумни хора и да продължат нашите добри отношения. Все още не са влошени, но ако продължават така да действат, до там ще ни докарат“, каза проф. Константинов.

Социологът Юлий Павлов заяви, че ако информацията за забрана на Доган и Пеевски да влизат в Турция се окаже вярна, това е поредният емоционален и алогичен ход на Ердоган. Определи го като неприятелско действие спрямо България. „Плановете на Ердоган за доминация в Близкия изток и на Балканите като че ли се провалят“, посочи социологът. И според него ситуацията в Турция е много объркана. Павлов не се съгласи с Михаил Константинов, че краят на управлението на Ердоган е близък.

Вижте и

Новите политически проекти нямат шанс да влязат в Народното събрание самостоятелно, тъй като гласовете, които ще получат, няма да са достатъчни, прогнозира Константинов и нарече евентуална коалиция между Лютви Местан и Радан Кънев „пълна дивотия“, която няма да се случи.

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре