Сега четете
„Найк“ заменя „Адидас“ в атлетиката

„Найк“ заменя „Адидас“ в атлетиката

Nike-vs-AdidasАмериканският гигант в производството на спортна екипировка „Найк“ е готов да замени „Адидас“ като основен спонсор на Международната атлетическа федерация (ИААф). Немската компания се оттегли заради скандалите с допинг и корупция в централата, а от „Найк“ са изразили готовност да заемат нишата. Президентът на ИААф лорд Себастиан Коу е дългогодишно посланик на „Найк“, но се оттегли, когато стана ясно, че компанията е дарила 100 000 долара за предизборната му кампания.

От ИААф пък обявиха, че ще преразгледат начина на избиране на Доха за домакин на световното първенство през 2019 г. Катарската столица загуби от Лондон домакинството на шампионата през 2017 г., но спечели правото да организира следващото първенство срещу Юджийн (САЩ). В резултат на това бе взето противоречивото решение центърът на американската атлетика да бъде домакин на световното през 2021 г. без избори.

Междувременно световната централа наложи драконовски мерки за допинг контрол над 40-те най-изявени руски атлети. Елена Исинбаева, Анна Чичерова, Сергей Шубенков, Екатерина Конева, Дария Клишина и още десетки техни колеги трябва да бъдат денонощно на разположение на допинг ченгетата, а това важи и за вече хващани състезатели като Мария Савинова, Юлия Зарипова и др. В Русия обаче смятат, че тази мярка всъщност означава, че е възможно атлетите им все пак да бъдат допуснати до участие на олимпийските игри в Рио.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре