Сега четете
15 научни тайни за секса или защо е толкова полезен

15 научни тайни за секса или защо е толкова полезен

sexxПонеже сексът неизменно остава най-важна сфера в човешките отношения вестник „Индипендънт“ направи преглед на последните открития на любовния фронт. Следват 15 научни факти, които споделиха учени пред изданието:

1. Сексът сваля стреса

Сексът може да бъде най-доброто средство за сваляне на стреса. „Половият акт влияе на най-важните психологически функции на организма“, смята психотерапевта Стюарт Броди. Така учените опровергават ширещото се мнение, че преди състезание спортистите трябва да се въздържат от любовни ласки.

2. Противоположности не се привличат

Последното изследване на 300 съпружески двойки показва, че именно сходството на характерите прави отношенията стабилни и устойчиви.

3. SMS флиртът помага за завоюване на партньор

Изпращането на есемес се е превърнало във важен инструмент за съблазняване, свята психоложката Режина Лин. Това е особено валидно за онези, които умеят да жонглират с думите. „Аз съм кралица на неприличните есемеси“, гордо признава Анжела. По думите й тя редовно си общува с възлюбения по този начин. Все пак Лин съветва да не се впускате през глава, а да бъдете внимателни в началото на отношенията. Според нея не трябва да се започва с явно еротичен текст. Много по-важно е да подтикнете между другото партньора към секс в хода на редовното есемес общуване.

4. Новата точка на насладата

В блоговете горещото обсъждане на значението на точката G бе заменено с разговори за точката PS. Ако първата зона на стимулиране се намира на предната стена на влагалището на 5 сантиметра от входа, точката PS се намира по-надолу – между гениталиите и аналния отвор. Зоната PS е чувствителна сама по себе, а освен това добавя приятни усещания при стимулацията, смята сексоложката Керъл Куин. Тя смята, че тази зона може да бъде стимулирана с меки и ритмични движения на пръстите или на други части на тялото. Сексоложката обаче предупреждава да не се възприема този съвет като панацея за достигането на оргазъм. За някои ласките на PS зоната може да се окажат и не толкова приятни.

5. Порното е не само мъжка слабост

Изследванията показаха, че мъжете и жените в еднаква степен се възбуждат пред първите 30 секунди от видео със секс сцени. Онези, които смятат, че гледането на порно е вреден мъжки навик, авторитетния вестник съветва сами да пробват възбуждане чрез гледане. Нищо чудно резултатът приятно да изненада и самите жени.

6. Главното е калибърът

Някои неща може да разстроят някои мъже и да породят у тях нови комплекси. Оказва се, че за 90% от анкетираните жени дебелината на члена е по-важна за достигане на оргазъм в сравнение с неговата дължина.

„Дебелината може да се окаже по-съществен показател, защото широката основа на пениса по-добре стимулира клитора“, смята авторът на допитването Ръсел Айзенман. Такъв член запълва влагалището и започва да оказва натиск върху клитора, довеждайки го до възбуда.

Впрочем, размерите на члена не са „златния ключ“ към вратата на удоволствието. Множество изследвания показаха, че и вагината се приспособявайки се към индивидуалните особености на пениса, за да съответства на неговите размери, успокоява Айземан.

7. Сексът и телефонът са съвместими

Цели 30% от мъжете и 43% от жените смятат, че биха могли да отвърнат на телефонно обаждане по време на полов акт. „Аз правех секс с моя партньор, когато ми звънна моя приятелка, споделя Мери. След третото обаждане проверих номера и помислих, че на нея ще й е приятно да поговори с мен, докато правя секс“. Съответно Мери вдигнала слушалката. „Докато говорих с приятелката по телефона, моят партньор намери много приятна и удобна поза“, добавя Мери.

Все пак авторите на изследването съветват да се изключат своевременно всички комуникации (освен като не сте държавен глава) и да направите необходимата пауза след половия акт, за да не разваляте впечатлението от интимното общуване.

8. Достойнството на мъжа е гласът

Сексуалният глас на мъжа е залог за привличане на сексапилните партньорки. Това си има своето еволюционно обяснение. През по-голяма част от човешката история до изобретяване на осветлението именно гласът се явявал ориентирът при избора на обекта на интимните отношения през нощта. Поне така смята професорът по психология доктор Гордън. Неговото изследване показало също, че мъжете със сексуален глас като правило има тесни бедра и широки рамене, което говори за високо равнище в кръвта им на мъжкия полов хормон тестостерон.

Ето защо Бари Уайт и Марвин Гей са признати за изпълнители на романтична музика, прави извода изданието.

9. Мъжкият оргазъм е измама

Повечето мъже, както и жени, симулират оргазъм по време на половия акт. 52% от представителите на силния пол са готови по този начин да излъжат избраничките си, само и само да им стане приятно, показва допитване, направено от Синтия Джентри. Изследователката случайно открила това по време на работата си върху книгата „Какво искат мъжете в леглото“ и не крие учудването си.

10. Любвеобвилността се определя от родителските гени

Сексуалното влечение на човека зависи най-вече от гените на родителите. „Ние живеем в общество, което заклеймява онзи, който не изпитва постоянно полове влечение, обяснява експертът Ричард Ъпстейн. Но наше изследване показа, че това е обусловено от генетиката“. Така например 30% от хората имат повишено сексуално влечение. И обратно, 60% от мъжете и жените не изпитват особена страст към половите контакти. И само при 10% възрастни равнището на любвеобвилността бе в нормата.

11. Сексуалният лунатизъм наистина съществува

Вижте и

Примерно 5% от възрастни хора имат опит в сексуални действия на сън, твърди психологът Майкъл Ментгън. По думите му това може да бъде както мастурбация, така и пълноценен полов акт, но човекът при всички случаи не помни случилото се.

„Тези хора (секслунатици) се страхуват да спят в самолет“, добавя Менгън. За щастие тази болест е излечима, а причините са алкохолът, стреса и умората.

12. Тройка секс укрепва отношенията между партньорите

Според опита на терапевта Джой Дейвидсън все повече двойки прибягват до групов секс за разрешаване на възникващите семейни проблеми. Според него различни причини могат да подбудят партньорите към това. „Възможно е един от партньорите да изпитва ревност или да го привлича самата възможност за групов секс и той иска това да стане редовно занимание“, казва Дейвидсън. Накрая, възникналото у партньорите усещане за физическа и емоционална неудовлетвореност също може са ги подтикне към тройка секс. Все пак лекарят отбелязва, че груповият секс може да се окаже приемлив за двамата, ако никой от партньорите не е ярко изразен ревнивец. „Това (тройка секс) може да бъде завладяващо допълнение към вашия (сексуален) репертоар“, – заключава терапевтът.

13. Сексът с обрязан партньор е по-малко опасен

Изследване на 500 мъже на 25-годишна възраст показа, че обрязването значително намалява риска от предаване на полови инфекции. Но това не означава, че на обрязан член не може да се надява презерватив, предупреждава хирургът проф. Джефри Шоутън.

14. Творческите хора са по-успешни в секса

Учените установиха пряка връзка между сексуалната привлекателност от творческия потенциал на човека. Съгласно статистиката артистите и поетите имат два пъти повече любовни връзки, в сравнение с хората от други, по-земни професии. Експерти вижда двойна причина за това положение. От една страна мъжете в изкуството притежават обаяние, а творчеството им предизвиква интерес у жените. От друга страна, те водят бохемски начин на живот и значи са по-податливи на сексуални импулси и възможности.

15. Партньорът се избира през първите три секунди

Изразът „от пръв поглед“ изобщо не е случаен. Анализирайки 10 000 случая на мъжки и женски избор на сексуален партньор, учените стигнали до извода, че повечето хора вземат решението почти мигновено. „Главните критерии при избора са възрастта, теглото, лицето“, пояснява психологът Робърт Курцбън. Вероизповеданието, равнището на образование или чувството за хумор отива на втори план“

Това обяснява ширещото се мнение, че човек харесва един тип полови партньори, но в крайна сметка изборът ме се пада на друг тип.

Източник: БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре