Сега четете
Създателите на „Ку-ку“ събират спомени в книга

Създателите на „Ку-ку“ събират спомени в книга

Създателите на „Ку-ку“ събират спомени в книга. Предпочели идеята за АЕЦ Козлодуй, пред атака на извънземни и война със Сърбия

Създателите на студентското предаване „Ку-ку“ събраха спомените си в книга. Тя е посветена на 26-годишнината от създаването му. Първото издание се излъчва на 27 януари 1990 г., а месец и половина по-рано е направено „Студентски парламент“ в Софийския университет, което обечи има само едно издание.

Сред създателите на студентското предаване са Жени Костадинова, Любен Дилов-син, Георги Крумов, Снежана Симеонова и Мадлен Алгафари.

„В началото беше лудница. Трябваше да направим студентско предаване. 40 човека бяха в една стая, пушиха „Арда“ денонощно. Бяха със страхотни идеи, но всеки завършваше с главобол за мен“, каза в предаването „Преди обед“ Снежана Симеонова.

Любен Дилов-син пък разкри, че много пъти са опитвали да спрат предаването. „Още второто или третото му издание се опитаха да го спрат. Имаше скеч срещу Петър Младенов. Настръхнаха от ръководството. Предаването направи сравнение между Тодор Живков и Петър Младенов. От ръководството на телевизията казаха, че ще стане гражданска война“, сподели той.

От екипа са доволни, че всеки студент, който е искал по онова време да изрази позиция, е можел да го направи именно в „Ку-ку“. „Поне 200 души минаха през това предаване, а в книгата са спомените на 45 човека от екипа ни. Идеята да има кукла бе заради това да няма някой, който да доминира. Първият, който водеше куклата, беше Камен Воденичаров“, разкриха още от екипа.

Вижте и

Те се върнаха и на прословутия скандал с предаването, в което бе обявено, че има авария в АЕЦ „Козлодуй“ и много хора в България бяха стресирани. „Идеите бяха три – освен АЕЦ, мислехме да обявим, че има атака на извънземни или пък, че има война на границата със Сърбия. Предпочетохме тази за електроцентралата“, разкриха от „Ку-ку“, като добавиха, че идеята била на Нидал Алгафари.

Имало дори техни колеги, които повярвали и пили йод. „Тогава вече не бях в екипа и се обадих от Лос Анджелис. Казах им: „Винаги сме искали да съобщаваме тъжните неща весело, но този път прекалихте“, спомня си Снежана Симеонова. Тя и колегите й признават, че е било грешка да се прави рейтинг на гърба на хората.

В книгата участие не е взел Слави Трифонов, но трима души от екипа му са споделили спомените си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре