Сега четете
HDTV каналите навлизат ускорено

HDTV каналите навлизат ускорено

ses_hdtv_top

Телевизионните HD канали навлизат бързо на всички пазари, сочи статистика на сателитния оператор SES за миналата година.

Броят на HDTV програмите, обслужвани от флотилията от повече от 50 сателита, отбелязва ръст от 18% през 2015 г. и достига 2230, което представлява 31% от общия брой ТВ канали, излъчвани от сателитите на SES.

За сравнение, броят на HDTV каналите, разпространени от останалата част от индустрията, се е увеличил с 13%, или около 6400 канала, съобщават от компанията.

Като цяло, броят на ТВ програмите, излъчвани от SES, е нараснал с 11,3% до 7268 канала  през миналата година, в сравнение с общия темп от 2% за останалата част от индустрията.

Високите резултати се дължат на множеството нови HD канали в Европа и Северна Америка, както и на разширяването на видео бизнеса на SES на развиващите се пазари. Близо 60% от всички ТВ програми, доставяни от SES, се излъчват в MPEG-4 формат.

Общият брой на ТВ каналите в Европа, излъчвани от SES, нараства с 9%, като достига почти 2600 ТВ канала, докато числеността на каналите в Северна Америка остава непроменена – 1800 програми.

Вижте и

Продължителното навлизане на HDTV канали, които изискват повече сателитен капацитет от SD каналите, е основният фактор за растеж. HDTV каналите в Европа нарастват с повече от 25% до близо 700 канала, докато в Северна Америка увеличението е с над 3%, като броят им надхвърля 1200.

Разширяването на портфолиото от ТВ програми на SES е особено изразено в развиващите се пазари. В момента SES разпространява близо 2900 ТВ канала в Латинска Америка, Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия Изток и Африка (40% от общия брой канали). Това представлява ръст от 25% само за една година. Броята на HDTV програмите се е удвоил и достига 300.

Източник:b2bmedia.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре