Сега четете
Преглед на печата – 11 Януари 2016

Преглед на печата – 11 Януари 2016

press and coffeeСтандарт излиза със сензационното заглавие „Рестарт до седмици на „Южен поток“. Премиерът Бойко Борисов е получил такъв сигнал от Москва, пише вестникът и уточнява, че газопроводът ще бъде съобразен с изискванията на Брюксел и напълно се вписва с идеята на Евросъюза за изграждане на газов разпределителен център край Варна.

„Стандарт“ информира още, че днес 20 директори на горски стопанства ще бъдат уволнени, сред тях и началникът в София. Мярката се предприема, заради сигнали за нарушения, казват източници на изданието.

„Учителите в България остават най-ниско платените в Европейския съюз“, въпреки увеличението на заплатите миналата есен, е водещото заглавие на вестник „Сега“.

По още един показател – спрямо Брутния вътрешен продукт на глава от населението, учителските заплати у нас са далеч под европейските стандарти.

„Къде е държавата?“ пита вестник Земя по повод насилието над учители, станалите две убийства в София в два последователни дни и побоя над възрастен мъж от младеж в бургаски автобус.

24 часа информира, че има организирана подписка в интернет в защита на битата в Севлиево от майка на второкласник учителка Емилия Калоянова.

„Топлофикация“ се гаври с абонатите“, заявява националният омбудсман Мая Манолова в интервю за Труд.

Телеграф допълва темата с информацията: „Топлофикация“ с нов рекорд, надписа 3 хиляди лева за парно за един отоплителен сезон. Въпреки нулевите показатели на топломерите, инкасаторите записали максималните.

„Мястото на прокуратурата е в съдебната власт“, казва, в интервю за 24 часа, министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Всеки трети „легнал полицай“ ни чупи колата, констатира водещото заглавие на Монитор. Гърбавите пешеходни пътеки, в много от случаите, не отговарят на стандартите да са най-високи до 7 и половина сантиметра.

„Който се вози с пиян шофьор, става съпричинител на катастрофата“, се разбира от тълкувателно решение на Върховния касационен съд, с което се изясняват норми от кодекса за застраховане, пише вестник Сега.

Вижте и

Директорът на столичния инспекторат Веска Георгиева, декларира пред Монитор, че подчинените й проверяват всяка спирка на градския транспорт, дали наетите за целта фирми почистват снега.

„Изчезна рапърът Сарафа“, съобщава Новинар и публикува апела на близките му в социалните мрежи за предоставяне на информация, ако някой е виждал рапъра, който е в неизвестност от 8 януари.

„Болница „Свети Мина“ в Пловдив е пред фалит, алармира вестник Труд задълженията на здравното заведение са 2 милиона лева.

Дума сигнализира, че в Разград се правят политически чистки. Вестникът цитира лидера на БСП Михаил Миков, според когото повечето от уволненията, направени от кмета, не са съобразени с трудовото законодателство.

снимка: static.pexels.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре