Сега четете
Белият дом създава работна група за борба с терористичната пропаганда

Белият дом създава работна група за борба с терористичната пропаганда

district-of-columbia-white-house Белият дом обяви днес нов план за борба с пропагандата на „Ислямска държава“ и други екстремистки групировки в САЩ и в чужбина, съобщи Ройтерс.

Министерството на вътрешната сигурност и министерството на отбраната ще създадат нова работна група за интегриране и хармонизиране на усилията за борба с войнствения екстремизъм в САЩ, каза Нед Прайс, говорител на съвета по национална сигурност към Белия дом.

Новата работна група ще бъде към министерството на вътрешната сигурност на САЩ и ще получава активна подкрепа от други федерални ведомства. Създаването й може да бъде обявено до края на днешния ден, отбеляза ТАСС, като се позовава на информация на в. „Вашингтон пост“.

Сред задачите на групата ще бъде противодействие на използването на интернет от терористи за организиране на нападения, вербуване на бойци и разпространение на техните възгледи в Съединените щати.

Вижте и

Към Държавния департамент на САЩ ще бъде създаден Глобален център за взаимодействие, който ще се занимава със сътрудничеството с други страни в борбата с терористичната пропаганда.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре