Сега четете
200 фотографи ще снимат в Русе

200 фотографи ще снимат в Русе

От днес до 15 ноември Русе ще е бъде домакин на най-голямото фотографско събитие в България – Фото Форум Фест 2015. Около 200 фотографи от цялата страна ще участват във форума, който се организира с подкрепата на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Регионален исторически музей-Русе, Национален музей на транспорта и ПП „Русенски лом“и хотел „Дунав плаза“.

Основните теми на събитието са: „Ретро“, „Градски пейзаж и архитектура“ и „Есенен пейзаж“.

Форумът има образователен характер, като в него са включени лекции на теми, свързани с филмовата фотография, инфрачервената фотография, особеностите на видеозаснемането с ретро обективи и др. В рамките на програмата са предвидени още тематични обиколки на Русе и околността, посещения на Историческия музей и Музея на градския бит, сесии в Музея на транспорта, снимки на ретро автомобили и модели. Предвидени са още посещения на Природен парк „Русенски Лом“ и Лесопарк „Липник“.

В рамките на събитието организаторите от Фото форум фест са предвидили конкурс на тема „Хора и улици в малката Виена“. В него участниците ще могат да представят уменията си с всякакъв вид техника (цифрови и филмови камери).

Вижте и

Една от целите на проявата е чрез изразните средства на фотографското изкуство да се представи уникалния облик на Русе и околността, неговата архитектура, бита на местните хора през вековете, красотата на есенния дунавски бряг, флората и фауната. Резултатът от събитието ще допринесе за популяризирането на Русе като град на традиции и новаторство. Планирано е творбите да се подредят в изложба и да бъдат събрани в печатно издание.

Любословие.Бг по Дарик

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре