Сега четете
За първи път: Световно по джаги завладява София

За първи път: Световно по джаги завладява София

03_aboutОстават броени дни до на най-голямото и престижно събитие по футбол на маса /джаги/, което е провеждано досега у нас – Roberto Sport Sofia International Series 2015. Това е първият по рода си турнир от този ранг за България, който е част от Официалния Спортен календар на БФФМ, а също и от Календара на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/.

В турнира ще вземат участие състезатели от Канада, Русия, Австрия, Мароко, Германия, Италия, Белгия, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция и др. На наша територия ще дойдат играчи, които заемат топ позиции в Официалната световна ранглиста . Сред тях са – Джамал Алалоу и Джулиано Бентиволио, които са съответно първи и трети в света при мъжете и двете българки – Екатерина Атанасова и Благовеста Герова, които са съответно първа и трета в класирането по единици при жените. За участие в състезанието към момента има регистрирани над 100 играчи, като се очаква броят им да нарасне. За първи път в състезание по джаги у нас сили ще премерят 20 състезателки от България, Румъния и Германия.

Това ще бъде най-масовият турнир, провеждан досега в нашата страна. Ще се играят над 10 официални дисциплини по професионалните правила за игра, както и отборно състезание SOFIA TEAM CUP 2015. Организатор и домакин на международното събитие е СК „Джагоарс”. Неговата спортна база се намира в сградата на Кино Арена Запад /бул. Тодор Александров 64, ниво -2 / в спортен бар Академията. Там ще се проведе и надпреварата, която стартира от 30.10.2015 и ще протече в рамките на три дни. Медийни партньори ще излъчват ежедневни репортажи от турнира. И през трите дни ще има livestreaming emission, както и излъчване по канал Kozoom.

Вижте и

Мачовете ще могат да се наблюдават от хиляди зрители, като у нас, така и по света. За всички състезатели ще има организирано парти (Players Party) с Halloween Dress Code, DJ и много изненади от организаторите и спонсорите на събитието – начало: 22:00ч. в събота 31.10. 2015 във ВИП Бара на Академията (бул. Тодор Александров 64)! За специален гост при закриването на международния турнир е поканен Олег Велинов – председател на БГ Федерация по снукър в България. Входът за зрители е свободен! Заповядайте, за да видите едно истинско Световно първенство и професионалната игра на най-добрите джага състезатели. Официалната пресконференция на събитието е насрочена за днес в столичния Пресклуб България.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре