Сега четете
Форбс: Фалитът на корпоративната банка на България

Форбс: Фалитът на корпоративната банка на България

Zv_Vasilev1Изненадващо, три месеца, след като журналист от авторитетното списание „Форбс” взима интервю с укриващия се в Белград Цветан Василев, те го публикуват. Едва този понеделник. Датата е 5 октомври. Тогава Форбс излиза с углавна статия, в която описва само и единствено версията на Цветан Василев за фалита на КТБ.

През юли 2014 година масово и паническо теглене на средства от българската Корпоративна търговска банка я постави на колене. Финансовата институция бе затворена след намесата на Българска народна банка, а нейният собственик – банкерът Цветан Василев напусна страната.
Така започва статията на Франсис Копола за авторитетното списание Форбс, в която тя описва в подробности фалита на КТБ. Авторката представя версията на укриващия се в Белград Цветан Василев, с когото е разговаряла през август тази година.

На въпрос на Франсис Копола „Жертва на какво е КТБ?”, Цветан Василев отговаря: „КТБ стана жертва на алчността на българската политическа мафия, която контролира голяма част от държавните институции, чрез задкулисна игра.” След това той ми разказа цяла история за злоба, корупция и некомпетентност в българските институции, пише авторката.
Историята на Цветан Василев започва през април 2014 година, когато той е бил помолен да прехвърли безплатно активи на ДПС.

„Беше ми казано, че КТБ ще затъне, ако не удовлетворя тяхната молба. Отказах. Но сега знам, че унищожението на КТБ е било планирано месеци преди фактическото избухване на паниката сред вложителите на банката. целта е била да се придобият най-привлекателните активи на ниски цени и да ме елиминират като човек, влияещ на социално-икономическия живот в страната.“
По-надолу в статията авторката усърдно обяснява как фалитът на Корпоративна търговска банка бил причинен театрално като Цветан Василев бил обвинен в подготвяне на убийството на Делян Пеевски.

Вижте и

Няма обаче и дума за това, че българската прокуратура намери доказателства, че точно Цветан Василев е източвал сам КТБ и че одиторите и БНБ изнесоха стряскащи данни за начина, по който изобщо е функционирала банката. Или по-точно финансовата пирамида, както се оказа впоследствие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре