Сега четете
74 курсанти от НВУ получиха офицерско звание "лейтенант"

74 курсанти от НВУ получиха офицерско звание "лейтенант"

Заместник министър Орхан Исмаилов връчи отличията на първенците на випуск 2015 в НВУ. Церемонията по присвояването ан офицерско звание „лейтенат“ се състоя днес пред МДТ „К. Кисимов“.

За новопроизведените офицери „Випусск 2015” е 137-ми по ред от създаването на първото военно училище в България и е седми за Професионалния сержантски колеж, каза бригаден генерал Пламен Богданов.

Той поздрави всички за завършването им и причисляването към офицерската част от Българската армия.  Заместиник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов поздрави първенците на випуска и ги награди. Първенец с най-добър успех е летецът Теодор Христов. Първо офицерско звание „лейтенат“ ще получат 74 курсанти от випуск 2015 на НВУ „Васил Левски“. Първо сержантско звание бe връченo на 44 кадети.

Picture 070Picture 076Церемонията по традиция се проведе в центъра на Велико Търново пред Музикално-драматичния театър „К. Кисимов” във Велико Търново. На нея присъстваха кметът Даниел Панов, зам. Областниуя управител Любомира Попова, председатялят на ОбС Николай Ашиков, видни общественици и гости.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре