Сега четете
Пет функции в Android 5.0 Lollipop, които трябва да тествате

Пет функции в Android 5.0 Lollipop, които трябва да тествате

andДнес всички са в очакване на Android M и като че ли позагърбиха интереса си към Lollipop – най-добре изглеждащата и най-мощната мобилна операционна система на Google. Главната идея зад Lollipop е да осигури на потребителите плавен и гладък преход между различните технологични джаджи, които използва. Накратко, независимо дали използваме Android на таблета, смартфона или телевизора, усещането трябва да е еднакво. Освен универсална обаче, новата версия на Android обещава да бъде и по-интуитивна.

Предлагаме на вниманието ви 5 функции в Android Lollipop, които трябва да тествате. Lollipop позволява на потребителите да създават режим за гости на тяхното устройство. По този начин, няколко потребители могат да използват едно и също устройство. За да добавите потребител като гост, просто кликнете двукратно върху панела за уведомяване и изберете иконата на идентичност в горния десен ъгъл. Може да направите това и от Settings > Users. Собственикът на устройството може да ограничи обажданията (при Guest) или едновременно обажданията и съобщенията (при User) на тези акаунти. Така, те ще могат да правят само спешни обаждания. Lollipop ви дава възможност да удължите живота на батерията на вашето устройство.

Макар тази функционалност да не е толкова добра, колкото Ultra Power Saving режима в Samsung Galaxy S5, чрез който може да поддържате смартфона да работи в продължение на дни, тази нова функция в Lollipop ще удължи живота на батерията с около 90 минути. Трябва да докоснете батерията, за да отидете на ‘Battery’ страницата. От тук докоснете иконата на менюто в горния десен ъгъл (трите точки) и изберете ‘Battery saver’.

От тук можете да включвате и изключвате различни функции за съхраняване на батерията. Въпеки че няколко популярни модела Android устройства имат с четец на пръстови отпечатъци, Google добавиха и нови начини за по-лесно заключване и отключване на устройствата. Новост в Lollipop е функцията Smart Lock, която позволява на собствениците на устройствата да използват ‘trusted device’ (‘доверено устройство’) или ‘trusted face’ (‘доверено лице’) за рационализиране на заключването на телефона. Интелигентното заключване е най-добрата възможност за хората, използващи Bluetooth устройства или NFC тагове. Ако устройството ви редовно се свързва с някаква джаджа, вече можете да я настроите като доверено устройство, премахвайки процедурите за сигурност при отключване на устройството. Това става от Settings -> Security -> Smart Lock -> Trusted devices.’Trusted devices’ разчита на NFC или Bluetooth за да функционира и гарантира, че телефона ще остане отключен, докато е свързан с джаджи, като например, смартчасовник или в Bluetooth система в автомобила. Ако се прекъсне връзката, обаче, устройството се заключва автоматично.

Вижте и

Просто използвайте някой от физическите бутони на смартфона за управление на звука, за да се покаже съответният слайдер. Той ви дава достъп до три различни режима: None, Priority и All. Ако не желаете прекъсвания под каквато и да е форма, включително аларми, то изберете „None“. Хубавото е, че можете да зададете определено време, в което да важи режимът. Режимът „All mode“ е точно противоположен, а „Priority“ е нещо като средно положение – позволява филтриране на различните видове прекъсване. Android прави лесно прехвърлянето на съдържание от всяко устройство към Chromecast или Android TV (няма нужда да изтегляте допълнителна Chromecast приложение). За достъп до функцията, плъзнете надолу контролния панел и натиснете „Cast screen“ или отидете в Settings > Display > Cast screen. Вижте какво да очакваме от най-новата версия Android M.

Дата: 20.07.2015 00:10
Източник: www.digital.bg
Автор: [email protected] (digital.bg)

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре