Сега четете
За четвърта поредна година „Пътуващото лятно кино с БНТ 1“ тръгва на турне из цялата страна

За четвърта поредна година „Пътуващото лятно кино с БНТ 1“ тръгва на турне из цялата страна

Pic_3Кампанията ще премине през 26 населени места в четвъртия си сезон

За четвърта поредна година Българската национална телевизия кани своите зрители и приятели на кино под открито небе. На 24 юли една от най-популярните и обичани кампании на медията – „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“, отново тръгва на турне из цялата страна, за да подари на жителите на градове и села незабравими емоции с любими и стойностни български филми.
В годината, в която българското кино отбелязва своя 100-годишен юбилей, пътуващото лятно кино стартира с прожекция номер 100. Началото по традиция ще бъде дадено в София, но на този етап е изненада филмът, който ще открие кампанията на Лятната сцена в Борисовата градина.
26 населени места са отбелязани на картата на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ този сезон. Прожекциите започват от 26 юли и след столицата ще преминат през Ябланица, Бяла Слатина, Кнежа, Плевен, Севлиево, Троян, Златарица, Велико Търново, Твърдица, Варна, Дългопол, Благоевград, Якоруда, Белица, Разлог, Гоце Делчев, Добринище, Банско, Сандански, Рудозем, Златоград, Маджарово, Минерални бани, Стара Загора и Созопол.
Кои са филмите, които жителите и гостите на тези населени места ще могат да гледат, ще стане ясно съвсем скоро. Разбира се, входът за всички прожекции е свободен. И този сезон заедно с филмите, населените места ще посещава и пътуващата детска библиотека. Там всеки, който желае, ще може да остави своя книга и да си вземе друга
За четирите години, откакто създаването си, кампанията записа в историята си 99 прожекции под открито небе, повече от 15 000 километра, изминати из цяла България, и над 70 000 зрители, които изживяха незабравими емоции.
Националната кампания на БНТ за възстановяване на летните кина в България започна през 2012 година. Инициативата получи подкрепата на общините, силен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България и Eventex Awards International, както и най-важната – любовта на зрителите.

Очаквайте от 24-ти юли четвъртия сезон на Пътуващо лятно кино с БНТ 1!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре