Сега четете
Панаир на занаятите в София

Панаир на занаятите в София

panairСъбитието е уникално по своя характер и атрактивно за широката публика – едновременно представяне на български традиционни и приложни занаяти, с работилници и демонстрации на майстори от различни занаяти.  Ще бъдат представи атрактивни български традиционни и приложни занаяти.
Националната занаятчийска камара и Музеят за история на София организират „Панаир на занаятите“ в София, с който тържествено ще се отбележи празникът на занаятчиите в България. Мястото на събитието е пред сградата на „Музея за история на София“ (Общински културен институт „Музей за история на София“) на площад „Бански“ № 1.
Панаирът ще  ще продължи до 3-ти юли. В Панаира на занаятите ще участват майстори-занаятчии, членове на регионалните занаятчийски камари, които ще представят различни занаяти – бижутерия, керамика (глина и порцелан), кожена пластика, ковано желязо, работа с благородни метали, тъкачество, бродерия и др. Техни млади чираци ще бъдат ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ – гр. София, с директор Лилия Балева.
Посетителите ще могат да се насладят на оригиналните произведения на българските майстори, а който желае, ще има възможност с помощта на майстора сам да изработи свой сувенир.

Гости  на откриването са Бони Петрунова – зам. министър на културата, Деяна Данаилова – началник на отдел „Международни дейности“ към Министерство на културата, Валя Попова – ИА за насърчаване на малките и средните предприятия, Теодора Иванова – ръководител „Панаири, салони и събития“ към Италианската търговска камара в България, представители на Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие и на Занаятчийската камара в Кобленц, Германия. В празничната програма ще участват деца от „Столичен център за работа с деца“ с ръководител Магдалена Ангелова, народната певица Албена Вескова – солист на ансамбъл „Българе“, формация „Играорец“ – група за народни танци.

Любословие по sofia.utre.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре