Сега четете
Жена "присвоява" събития, мами във Фейсбук

Жена "присвоява" събития, мами във Фейсбук

11391538_898368336890426_642515383235298939_nВаня Тучева се снима с публични личности, лъже, че ги познава, лъже за спечелен проект от 2 милиона евро

Една пловдивчанка от квартал „Тракия“ мами във Фейсбук и забърка в измислен скандал институции и уважавани личности.

Преди дни Ваня Тучева, която се представя за председател на Асоциация за използване на информационни технологии от земеделските производители в България, се похвали в интернет, че сайтът й е спечелил 2 милиона евро по Програма за развитие на селските райони. Тя е злоупотребила дори с логата на Европейския съюз, министерство на земеделието, които са поставени на интернет страницата.

Според нея представянето на въпросната платформа се било състояло в резиденция „Лозенец“ в присъствието на президента Росен Плевнелиев, вицепремиера Томислав Дончев, министър Божидар Лукарски, шефът на КРИБ Кирил Домусчиев и други официални лица. За по-голяма убедителност, г-жа Тучева илюстрира своите твърдения със снимки, на които е застанала до тези публични личности.

Измислената от г-жа Тучева „новина“ обаче предизвика дебат във Фейсбук и напълно оправдано възмущение, че държавата би могла да финансира подобни аматьорски сайтове. Проектът от 2 милиона евро се оказва пълна лъжа. Според справка в публичния регистър на Програмата за развитие на селските райони Асоциация за използване на информационни технологии за земеделските производители не е била субсидирана. По неясни причини г-жа Тучева си измисля дори събитие като за по-голяма убедителност, използва снимки от церемонията „Големите малки“ – конкурс за бизнеса, организиран от Медийна група България. Дамата е успяла да влезе на събитието, регистрирайки се с лична карта като един от 170-те участници. Нейната „асоциация“ не е нито сред наградените, нито сред финалистите.

Злонамерените действия на г-жа Тучева са обида за участниците в първия конкурс „Големите малки“, които искрено се вълнуваха от това събитие. 15-те финалисти споделиха публично своята история в бизнеса. За всички, които участваха в този проект, това беше много важен, много личен празник, успех, който те споделиха с президент, вицепремиер, медии, приятели, близки. Официалните лица не отказаха снимки с никого. Публичните личности се снимат всеки ден със стотици непознати и никой не е застрахован, че г-жа Тучева може да „присвои“ нечий следващ успех, събитие или да мами с фотосите.

Проверка в Пловдив показа, че тя „работи“ по подобен модел и успява да заблуди местни институции. Дълго време във Фейсбук показвала своя снимка с кмета Иван Тотев. В града е използвала различни форуми на други организации и ги представя във Фейсбук като свои. Засичана е дори да събира такси от участници. Неотдавна посетила семинар на Търговската камара в Пловдив, снимала се, постнала в профила си текст: „Изкарахме си страхотно в Брюксел“.

Вижте и

Ръководството на Пловдивския панаир е сезирало прокуратурата, след като г-жа Тучева е направила и там измислено събитие.

Заблудила е и ръководството на Аграрния университет в града, че организира семинар за разясняване на мерките от програмата за селските райони.

След Пловдив г-жа Тучева вероятно е решила да пробва на национално ниво „опасния си чар“, но лъжата стана прекалено публична и бе разкрита. Медийна група България ще предостави цялата информация на компетентните органи, за да предотврати подобни опити за измами във Фейсбук.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре