Сега четете
Ердоган обвини световни медии в конспирация срещу Турция

Ердоган обвини световни медии в конспирация срещу Турция

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обвини някои от най-престижните международни медии като „Ню Йорк таймс“, Си Ен Ен и Би Би Си в опит да отслабят и разединят държава, следвайки инструкциите на „висш разум“.

„Помислете за това: този вестник („Ню Йорк таймс“) направи същото и срещу (османския) султан Абдул Хамид през 1896 г. Той изпълнява нареждания, наложени от една определена сила… Той изпълняваше задълженията си по време на инцидентите с „Гези“ (през 2013 г.), както знаете. Точно както Си Ен Ен и Би Би Си“, каза президентът пред местна телевизия, цитиран от в. „Хюриет“ и БГНЕС.

Острата реакция на Ердоган идва след като американският вестник публикува силно критична статия за него и мерките му за ограничаване на свободата на медиите в Турция. Президентът тогава обвини вестника в осъществяването на конспирации и срещу предходни турски лидери като Аднан Мендерес и Тургут Йозал.

„Знаете ли каква е тяхната цел? Да отслабят Турция, да я разделят и да я разединят, след което да я погълнат. Но те се провалиха в тези си опити. Ние няма да го позволим“, каза още президентът. Той не пропусна да отправи и критики към някои от основните опозиционни турски издания като вестник „Джумхюриет“ и медийната група „Доган“, част от която е и „Хюриет“.

Вижте и

Последният повод за негативното му отношение станаха публикациите на „Джумхюриет“, според които правителството в Анкара е предоставяло оръжия на бунтовниците в Сирия, като ги е маскирало като хуманитарна помощ. Ердоган отново обвини главния редактор на изданието Кан Дюндар в предателство срещу държавните интереси.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре