Сега четете
Балетът върху лед на Санкт Петербург ще гостува в Пловдив

Балетът върху лед на Санкт Петербург ще гостува в Пловдив

balet vurhu ledДомът на културата „Борис Христов“ ще бъде със замразена сцена, за да се превърне в ледена пързалка, а приказната атмосфера ще се допълва от оригиналната сценография произведена от майсторите на световноизвестният Марински театър

Държавният „Балет върху Лед“ на Санкт Петербург гостува с две представления за първи път в Пловдив. „Господарите на Леда“ гостуват у нас с класиките „Спящата Красавица“ и „Ромео и Жулиета“ по оригиналните творби на Пьотр Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев.

 Домът на културата „Борис Христов“ ще бъде със замразена сцена, за да се превърне в ледена пързалка, а приказната атмосфера ще се допълва от оригиналната сценография произведена от майсторите на световноизвестният Марински театър.

Фигуристите от санктпетербургския леден балет са известни в цял свят и като „господарите на спорта в Русия“ заради многобройните им победи на състезания – в състава в различно време са участвали 20 от най-популярните руски състезатели по фигурно пързаляне. А в момента младите артисти се обучават от европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов.

Спектаклите на балета имат огромен успех навсякъде, където са гостували. Обичани са в САЩ, Канада, Южна Америка, Швеция, Швейцария, Германия, Испания, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Китай, Тайланд, Корея.

Вижте и

Световните медии ги определят като неподражаемо шоу – не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, танц, костюми и кънки на лед, всичко това вплетено в изключителено, спиращо дъха зрелище. Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка в началото на зимния сезон!

Любословие по livenews.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре