Сега четете
Часът на Земята през 2015 г. е посветен на реките

Часът на Земята през 2015 г. е посветен на реките

chasut na zemqtaЧасът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година той ще бъде отбелязан на 28 март точно в  20:30 часа и хора по целия свят ще загасят светлините си за един час.

В България посвещаваме Часът на Земята 2015 на реките. По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.
Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
Колкото по-голям става Часът на Земята, толкова повече излизаме извън демонстрацията на тъмно.

часът на земятаКакво е 60+

Часът на Земята е много повече от 60 минути на тъмно. Ето и някои от големите емблематични победи, резултат от кампании на Частът на Земята

– Гората на Часът на Земята в Уганда – през 2013 WWF Уганда избира 27 км2 ерозирала заради обезлесяване земя и се захваща да я превърне в първата гора на Частът на Земята. Там ще се засадят 500 000 местни дървета. Standard Chartered Bank – Uganda дари 250 000 дървета, а министърът на околната среда е дарил 1000 дървета.

– След подписка, подкрепена от 250 000 руски граждани, руската Дума одобрява поправка в закона за защита на околната среда и моретата. Новият закон определя правилата за извличане и транспортиране на въглеводороди и изисква компаниите да поемат по-голяма отговорност за предотвратяване на нефтени разливи. Ако се случи разлив, компанията, която държи лиценза за извличане на нефта, сега трябва да се направи пълно възстановяване на околната среда, дори и ако един от техните изпълнители е виновен. Законът също така включва мерки за координиране на действията при разлив и дава възможност на доброволци да помогнат с почистването.

Вижте и

Постижения от отбелязването на Деня на Земята
– Часът на Земята 2013 в Аржентина води до обявяването на защитена морска зона от 3.4 млн. хектара. Преди приемането на закона само 1% от крайбрежния район на Аржентина е бил защитен. Създаването на тази зона увеличава зоната, ограничаваща икономическата дейност на повече от 4%.
– През 2014 година платформата Earth Hour Blue събира средства за хиляди икономични отоплителни печки за най-бедните хора в Мадагаскар.
– В Парагвай, Часът на Земята мобилизира подкрепа за удължаване на мораториума върху дърводобива. Така се спира обезлесяването на критично застрашени Атлантически гори поне до края на 2018 година.
–  Тайланд и Тайван въвеждат образователни програми за опазване на околната среда в училище.
– В САЩ момичета от скаутското движение инсталират стотици хиляди енергоспестяващи крушки.
– През 2014 година в предизвикателството за градовете на Часът на Земята се включиха над 2120 града, с изключителни мерки за справяне с климатичните промени.
Това е само началото, представете си какво можем да постигнем през 2015 г.! Часът на земята не е просто един час на тъмно! Той е много повече! Той е надежда и обединение на човешкия вид в помощ на планетата. Включете се и Вие! Изключете светлините на 28 март точно в 20:30 часа до 21:30 часа. Заедно можем да променим бъдещето!

Любословие eurocom.bg, wwf.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре