Сега четете
Разследващ журналист: Вучков е бил "побутнат" за оставката

Разследващ журналист: Вучков е бил "побутнат" за оставката

Slavi AngelovВеселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, … към профила е едновременно изненадваща и добре обмислена. Бих упрекнал вътрешния министър единствено за това, че моментът не беше подходящ и се получи една смешна ситуация, каза в сутрешния блок на БНТ разследващият журналист Слави Ангелов.

Тази демонстрация беше малко излишна, но смятам, че той постъпи абсолютно правилно. Има проблем в кадровата политика на МВР. Случват се неща, които няма как да бъдат обяснени. Не знам как управляващите ще обяснят на избирателите си това, което се случва от сектор Сигурност, защото упорито се говори, че Писанчев и Лазаров са назначения на „КОЙ“, добави Ангелов.
В МВР от години се случва едно и също нещо – назначават се хора с много нисък праг на интелигентност и професионални умения, за да могат да бъдат лесно манипулирани, а хора с висок професионализъм остават извън системата, заяви журналистът.

Очевидно е, че оставката засегна егото на премиера и реакцията му е обяснима , каза Ангелов. Той бе категоричен, че никой не „държи“ премиера. Като проследих действията през вчерашния ден, смятам че Веселин Вучков е бил побутнат от някого, за да се случат тези резки движения, каза още Слави Ангелов.

Политическият проблем е сериозен, заяви политологът Даниел Смилов. Липсват обяснения как стана така, че премиерът промени рязко позицията си за реформата си за този сектор. Има отклоняване от политическата логика – твърдял си едно нещо, а после твърдиш обратното с не достатъчно добри аргументи, посочи Смилов.

Вижте и

По думите на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията премиерът е поставен под натиск. Зад него има една сложна конюнктура. Коалиционните партньори на ГЕРБ като че ли са смяната на шефовете на ДАНС, МВР и ДАТО. За мен изненада беше, че и Цветан Цветанов се обяви против оставката на Веселин Вучков, коментира Безлов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре