Сега четете
Българската журналистика изгуби Зоя Димитрова

Българската журналистика изгуби Зоя Димитрова

0000255835-article2Бившата говорителка на ДАНС Зоя Димитрова е починала вчера след продължително боледуване. Тя дълго се бори с рака, но не успя да победи.

Зоя е дългогодишен журналист в „168 часа“. Те бе една от марките на вестника. Нейните разследвания бяха в областта на националната сигурност, организираната престъпност, тайните на прехода. Тя бе автор на първото в българския печат разследване за войните между борческите групировки в зората на прехода „Мафията излезе на дюшеци“.  Тя откри във Виена бившия член на Политбюро на ЦК на БКП Огнян Дойнов, когото тогавшния главен прокурор Иван татарчев заплашваше да издири и да докара в България в чувал, и направи интревю с него.

Поклонението пред тленните останки ще бъде на 28 февруари от 10,30 в Дома на покойника на Централните софийски гробища.

Зоя Димитрова беше назначена за говорител в ДАНС през 2006 г. Автор е на две книги – „Любен Гоцев – човекът в сянка“ и „Спомени за Огнян Дойнов“.

Вижте и

През 2012 г. беше оправдана по дело за разгласяване на класифицирана информация.

Последно Зоя работеше във фандацията „Радостина Константинова“. Радостина бе главен редактор на „168 часа“ и един от създателите на едноименната пресгрупа и също почина от рак.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре