Сега четете
Преглед на печата, 20.02.2015

Преглед на печата, 20.02.2015

newspaperНационалната електрическа компания ще сключи днес предварителен меморандум с американските централи „AES Гълъбово“ и „КонтурГлобал Марица-Изток 3″ за намаляване на цената на произвеждания от тях ток. Това твърди вестник „Труд“, като се позовава на източник от парламентарната комисия по енергетика. Според него „тецовете са се съгласили на намалението, при условие, че бъде изкупувана 100 процента от тяхната енергия и те работят“. Размерът на намалението все още е неясен.

Сроковете на договорите няма да бъдат удължавани като компенсация, каквато бе първоначалната идея, съобщава изданието. „Труд“ помества и интервю със заместник-министъра на енергетиката Антон Павлов, който съобщава, че газопроводът към Румъния трябва да бъде строен наново, поради „огъване и осукване“ по трасето под Дунав. Заместник-министърът очаква решение по арбитража за АЕЦ „Белене“ до средата на годината.„В полите на Рила и край София започва строеж на курорти за 2,9 милиарда лева“, пише „Преса“. В Сапарева баня очакват да бъде внесено предложение за „Дестинация Рила“ – идеята за ски център, който ще заеме площи над града и Говедарци. Дело е на френски консорциум и е на стойност 1,2 милиарда.

През април край София ще бъде първата копка на българския Лас Вегас – развлекателен комплекс с хотели, казина, аквапарк, спортна зала и мол за милиард и 600 милиона лева.Челните страници на всички вестници са заети от снимки на досегашния шеф на Софийски градски съд Владимира Янева, която бе отстранена от длъжност заради „незаконно разрешаване“ на прилагането на специални разузнавателни средства по разработката „Червеи“. Главният прокурор „Цацаров поиска и ВСС отстрани Владимира Янева“, пише „24 часа“.„Прокуратурата отвори широк фронт срещу незаконното подслушване“, обявява в заглавие вестник „Сега“.

„Нова идея за спасяване на закъсали банки разбуни парламента“, пише същият вестник. „Изключително спорната“ мярка, приета на първо четене, предвижда Фондът за гарантиране на влоговете да може да предоставя заеми на банки в беда. В момента само БНБ има право да подпомага закъсали банки, но при много строги изисквания, припомня „Сега“.„Мюфтийството иска хазната да плаща и на медресета“, пише във водещото си заглавие вестник „Дума“.

Вижте и

Предложенията на мюфтийството са средните духовни училища да получават държавна субсидия, както е предвидено за частните училища в проектозакона на ГЕРБ. Иска се също в духовните ислямски училища да се учи на „майчин език“, а в масовото училище предметът „Религия-Ислям“ да е задължителен“, съобщава „Дума“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре