Сега четете
"Петдесет нюанса сиво" ще нажежи българската публика

"Петдесет нюанса сиво" ще нажежи българската публика

2434_D015_00152RЕдин от най-обсъжданите филми с рекордни продажби на билети през 2015 година – ‘Петдесет нюанса сиво‘ по романа на Е. Л. Джеймс, е първият филм от планираната еротична трилогия, която вече завладя публиката на световно ниво.

Чрез героите си във филма актьорите Джейми Дорнан и Дакота Джонсън ни карат да се замислим дали е възможно да приемаме удоволствията, изпитвайки болка (чрез секс сцените, в които участват) и през същото време всъщност да се опитаме истински да разберем и опознаем един друг.

Създателите на филма са спестили доста от ‘неприличната сексуалност‘, съдържана в романа, но в едновременно с това почитат неговата същност. Това е една много лъскава и силно интригуваща екранизация. Историята, разказана от нея може наистина да ни остави без дъх чрез прикритата си порнографска повърхност и любовна мистерия.

Както десетките милиони читатели на ‘Петдесет нюанса сиво‘ знаят, историята започва със ситуация, в която Анастасия Стийл (Джонсън) се оказва интервюиращ милиардера – бизнесмен Крисчън Грей (Дорнан), тъй като нейната съквартирантка – журналист се разболява. Въпреки че тя е толкова неопитна, а той дори е арогантен, те се свързват на мига… Той обича да контролира и доминира във всеки аспект от живот си, а тя, макар и да е доста устойчива, показва, че може да бъде и истински покорна, разбирайки какво точно означава да ‘контролираш‘ чрез съгласие, съпротивление, дори и наказание.

Предварителните продажби за първото киносъбитие за 2015 г. – премиерата на „Петдесет нюанса сиво“,  разбиха рекордите в световен мащаб, като в някои кина във Великобритания задминават предварителните продажби на билети за филми като „Аватар“, „Мама Миа“ и „Отмъстителите“. Предварителните продажби започнаха в близо 40 територии по цял свят още в средата на януари и до момента са достигнали впечатляващите близо 3 милиона билета в световен мащаб.

В България „Петдесет нюанса сиво“ също се превърна в абсолютен рекордьор по предварителни продажби на билети на всички времена. В очакване на киносъбитието на годината феновете на романите на Е.Л. Джеймс вече превзеха кината в страната. Седмици преди премиерата на филма резервираните и продадени билети надминаха сензационната бройка от 25 000 в 26 града в България. Огромният брой нетърпеливи фенове принуждава кината да отварят допълнителни прожекции.

Междувременно, стана ясна и възрастовата категория на филма в България – D, което означава, че „Петдесет нюанса сиво“ е забранен за лица под 16 г. Същата категория през 2014 г. са получили над 20 кинофилма, включително боксофис хитове като „Вълкът от Уолстрийт“ и „300: Възходът на една империя“. Това подсказва, че любовната история между Крисчън Грей и Анастейжа Стийл ще заложи повече на естетиката и романса, отколкото на графичната визуализация на популярния роман.

Вижте и

Дни преди световната премиера на филма бял свят ще види и саундтракът. Хитовата компилация ще бъде на пазара на 10 февруари и включва общо 16 парчета на едни от най-големите имена на музикалната сцена. The Rolling Stones, Beyonce, Sia, Ellie Goulding, The Weeknd, Jessie Wear, Annie Lennox, Skylar Grey и още куп звездни попълнения намират място в албума, като почти всички песни са написани специално за филма. Самите изпълнители са гледали предварително части от екранизацията на култовата книга, за да се вдъхновят допълнително от завладяващата история на Анастейжа Стийл и Крисчън Грей.

„Петдесет нюанса сиво“ идва в кината на 13 февруари!

[spider_facebook id=“1″]

За Любословие.БГ -Петя Василева , редакция Мария Тодорова, София 11.02.2015 11.00 часа, сн. Forum Film Bulgaria

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре