Сега четете
Радослав Янкулов: Спокоен съм за бъдещето на Радиото

Радослав Янкулов: Спокоен съм за бъдещето на Радиото

Радослав ЯнкуловНа 80-ата година от нашето рождение, пазим авторитет и защитаваме мисията, с която сме създадени – мисията Българското радио да бъде изразител на жизнения пулс на държавата и точен регистратор на националните интереси и стремления. Това заяви в предаването „Неделя 150“ генералният директор на БНР Радослав Янкулов. Той добави:

Това преминава през етика и лоялност към приоритетите, към мислене за цялото, към обективно възприемане на настоящето, обективни анализи на миналото и верен поглед напред към бъдещето, по-опростено казано – професионализъм, журналистика, вкус към културата, привързаност към родното, обич и уважение към професиите, обединени в думите Българско национално радио.

Програмите ни променят лика си в крак с времето и с ритъм, зададен от XXI век. Музикалните ни състави служат за ориентир и печелят нови и нови почитатели. Хората зад сцената в различните технологични и административни дирекции на практика осигуряват сцената, на която излизаме и изричаме поздравления за рождения си ден. На всички голямо благодаря и честито. Празнувайте, имате основание.

Директорът на Радиото подчерта още, че в дни като тези трябва да се отбележи и недостигнатото и пропуснатото:Програмите на БНР могат да бъдат още по-добри, допълнително полезни, особено интересни. Сайтът ни трябва да се превърне в най-голямата електронна медия. Радио България ще бъде познато и търсено в целия свят. Световните сцени ще бъдат отворени за нашите музикални състави.

Училището за радио сигурно ще се разрасне и ще намери нови последователи. Трябва и ще го направим. Това е сигурно, както е сигурен фактът, че постигнатото е благодарение на абсолютната ни обреченост за обществена мисия, абсолютната ни нагласа за плурализъм, диалог, осветеност и зачитане на общочовешките и професионални норми.

Обществената медия трябва да запази ролята си, която е играла, играе и трябва да играе наистина на защитник на свободното слово, категоричен бе Янкулов и добави: Свободното слово е съчетание от словата и от свободата или от ограничеността в някакъв смисъл на милиони отделни елементи, които представляват нашите слушатели.

Ние от една страна трябва и мисля, че това го правим дори без особено усилие, да защитаваме и пазим свободата на словото в нашето радио, а от друга страна – да бъдем винаги в помощ или рупор там, където тя е застрашена по някакъв начин.

Вижте и

Липсата на професионализъм е много голяма опасност, защото част от професионализма е и умението да се отстоява на всякакъв натиск, коментира още директорът на БНР:

Политиците имат интерес към Радиото и сигурно ще имат винаги такъв интерес. В момента нямам усещане, а нямам и оплаквания от опити за политически натиск от каквато и да е посока. /…/ Няма индикация, която да ми говори, че нещо от бюджета, част от него или някаква структура, свързана с бюджета, е подложена на изпитание или натиск в името на някакви политически цели. А иначе, че парите не достигат, че бюджетът е малко – може да се отдаде и на факта, че както казват политиците – пари няма.

Спокоен съм за бъдещето на Радиото. Нека да бъде Българското национално радио!, каза в заключение директорът на БНР Радослав Янкулов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре