Сега четете
Разграбиха за минути новия брой на „Шарли ебдо” в Париж

Разграбиха за минути новия брой на „Шарли ебдо” в Париж

sharlieЕкипът на изданието отдава почит на покойните си колеги и се надсмива над джихадистите и терористите

Първият брой след атентата на хумористичния вестник „Шарли Ебдо“ – или т.нар. Брой на оцелелите – излезе днес във Франция и бе изкупен още в ранните часове. Точно седмица след кървавата атака срещу редакцията „Шарли“ се връща с нови сили и в 50 пъти по-голям от обичайния си тираж – 3 млн. копия, пише „24 часа“. В шестнадесет страници с карикатури екипът на „Шарли“ отдава почит на покойните си колеги и се надсмива над джихадистите и терористите. На първа страница под надписа

„Всичко е простено“ стои карикатура на пророка Мохамед, който държи плакат „Je suis Charlie“. Според AFP това е единствената рисунка на пророка – изображение, което е забранено по ислямския канон, и което стана повод за неколкократни атаки срещу западни издания от страна на радикални ислямисти. На последната страница има карикатура на тримата терористи, които пристигат на небето и с разочарование питат „Къде са ни 70-те девици?“. Отговорът е: „С екипа на „Шарли“, некадърници“.

Вестникът отдава чест и на участниците в похода на солидарността по улиците на Париж и големите градове по цял свят. „На 11 януари имаше повече хора за Шарли, отколкото за неделната молитва“, пише на карикатура, изобразяваща историческото шествие.

Желанието на много хора да се сдобият с историческия брой на „Шарли“ създаде опашки пред павилионите за вестници в Париж. Тиражът на хумористичното списание „Шарли ебдо” в Париж се изчерпи за минути, пред пунктовете за продажба от сутринта е имало опашки, но само първите 3-4 души са си купили.

Това съобщи за Нова телевизия Атанас Чобанов от френската столица. Официалната информация е, че утре ще има допълнителен тираж от броя на списанието.

Вижте и

Според данни от редакцията, тиражът на броя е 3 милиона броя, но очевидно ще се пуска на вълни, за да се избегне струпването на хора в Париж. В eBay пък беше публикувана обява за продажба на хартиеното издание срещу сумата от 560 долара.

Дата: 14.01.2015 10:18  Източник: Любословие по медии

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре