Сега четете
Валерия Велева

Валерия Велева

vvelevaВалерия Велева е родена на 02 януари 1955 г. в София. Личност, която мнозина у нас причисляват към най-добрите журналисти и най-точните анализатори на обществено-политическите процеси в България. Завършва „Българска филология” и „Философия” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

От 1973 г. до 1992 г. работи в БНТ. Автор е на документални филми и исторически очерци, била е и отговорен редактор на Първа програма. През 1992г. вече е част от екипа на вестник „Дневен труд” и започва своята самостоятелна рубрика „По пантофи”, в която обект на нейните интервюта стават най-известните български държавници, политици, общественици, творци, представители на науката и др. За кратко време рубриката добива широка популярност сред читателите. Заедно с това тя се утвърждава и като авторитетен политически репортер и анализатор на обществените събития у нас. В две поредни години е отличена с наградата „Репортер на годината”- през 1995 и 1996 г.

През 2002 г. Валерия Велева е удостоена с най-престижната награда в областта на печатните медии у нас – „Черноризец Храбър” за цялостно творчество. През 2001 г. Велева става отговорен редактор на отдел „Общество и анализи” във в. „Труд”. През май 2011 напуска „Труд“.

Публикувала е анализи и има авторска рубрика в „Стандарт“. Водила е и авторско предаване „по пантофи“ в Нова тв. През 2009 г. е избрана и за заместник-председател на Комисията за етика в печатните медии към Националния съвет за журналистическа етика. В момента е Първи заместник-главен редактор на в. Преса.

Вижте и

valeria veleva

Автор е на книгите „Мъже на власт”, „Изповеди по пантофи” и „Пари, власт, коменизъм“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (2)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре