Сега четете
Ню Йорк Таймс съобщи за обвинения в журналистическа цензура

Ню Йорк Таймс съобщи за обвинения в журналистическа цензура

thumb640x320_verizon (1)Журналистика плюс корпорация не винаги води до добри резултати. Тази седмица един от най-противоречивите сайтове, който беше подкрепян от втория по големина американски мобилен оператор Verizon, беше спрян, съобщава Ню Йорк Таймс.

SugarString стартира като медия, покриваща технологична тематика с идеята да конкурира изключително популярните The Verge и Wired. Но нещата не се развиват по план, след като през октомври The DailyDot съобщи, че един от редакторите, набиращи нови журналисти, е предупрежавал бъдещите си колеги да не отразяват теми, свързани с „шпионаж и мрежова неутралност”.

Тези теми са особено чувствителни за телекомуникационния гигант, особено имайки предвид публикуваните от Едуард Сноудън документи, които разкриха, че Verizon е предал детайлни разпечатки на американското правителство без съгласието на клиентите.

Компанията е обект на критика и заради разкритията, че таксува допълнително за по-бързо доставяне на данни през интернет – проблем, който е главна тема в американското общество през последните месеци.

Фактът, че технологичен сайт нарежда на репортерите си да избягват тези проблеми създаде условия за силна критика и коментари по темата. В свое становище компанията тогава каза, че редакторът, който е изпращал тези имейли е „сгрешил” и, че SugarString е отворен за всякакви теми, които се вписват в мисията му”.

През ноември говорител на компанията заяви пред Таймс: „Verizon вярва, че сайтът имаше добра концепция, но изпълнението й не беше такова, каквото трябваше да бъде, и ние си извадихме поука”.  Но от тогава публикациите на сайта драстично намаляха, след което DSL Report съобщи, че сайтът е спрян изцяло.

Вижте и

Verizon потвърди тази седмица, че е спряла сайта и каза в изявление: „Както знаете, ние винаги сме казвали, че това беше тестов проект; и както при всеки такъв проект, ние оценяваме, вадим си поуки, подобряваме изпълнението и продължаваме”.

Източник: www.hicomm.bg; Изображение: Eric Hauser/Flickr

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре