Сега четете
Одобриха официално националния домейн на кирилица

Одобриха официално националния домейн на кирилица

 

dot-bg.largeМеждународната Интернет организация за имена и адреси ICANN даде официално одобрение за националния домейн на кирилица „бг“. Това се случи пет години след подадената от Министерството на транспорта заявка.
Ева Паунова, евродепутатка от ГЕРБ/ЕНП, приветства одобрението на домейна „бг“. „Азбуката ни е едно от богатствата на писмената и духовна култура на България. Радвам се, че съвсем скоро ще можем да регистрираме интернет страници, изписани изцяло на кирилица“, коментира тя.

 

Според Паунова фактът, че именно нашата страна е първата държава, официално декларирала желание да регистрира свой домейн на кирилица е повод за национална гордост. „Голяма част от ежедневието ни днес преминава в онлайн-пространството. Надявам се, че използването на кирилица ще привлече още повече потребители да се възползват от възможностите на мрежата за информация, комуникация и бизнес“, допълни българската евродепутатка.f65185a1-0407-490a-ab23-c70c9f474176

Цифровизацията и завършването на Единния цифров пазар в ЕС е един от основните приоритети на Ева Паунова. На 3 ноември 2014 г. тя организира дебат на тема „Как високотехнологичният сектор в Европа може да допринесе за доизграждането на Единния европейски цифров пазар“ в ЕП в Брюксел. Темите на дебата включват електронното управление, професионалното компютърно обучение и развитието на интернет бизнеса и в частност на малките и средни предприятия.

Вижте и

Информация по: http://www.crossdisplay.bg/, снимки: Интернет

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре