Сега четете
Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

press-area-bgВ. „Сега“ Кабинетът обещава на ЕС да махне ранното пенсиониране в МВР и МО България ще ограничи възможностите за ранно пенсиониране на военни и полицаи и другите специални ведомства. Догодина ще се приемат законодателни промени за изравняване на възрастта за пенсия на мъжете и жените след 2021 г.

Това обещава служебният кабинет на Европейската комисия, стана ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда. Правителството иска да разсрочи договорите за скъп ток Договорите за скъпия ток от двете американски централи ТЕЦ „Марица-изток“ 1 и 3 може да бъдат удължени, а цената на изкупуваната от тях енергия да падне. Това е една от мерките за стабилизиране на сектора, обявена вчера от служебния министър на икономиката Васил Щонов. Предвижда се и намаляване на количеството на изкупувания ток от когенерациите. ДАНС подменя целия си автопарк Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е избрала компанията „Мото-Пфое“ за доставчик на новите си автомобили. Това стана ясно от обявление в агенцията за обществените поръчки.

Компанията е спечелила тръжната процедура с цена от 2 996 300 лв. Поръчката беше за доставка на 84 коли, с което на практика ще се подмени целият автопарк на спецагенцията. „Мото-Пфое“ е Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. В. „Монитор“ Тийнейджър обърнал люлката и ранил детето Столична община Кадър от камерите на площадката в Докторската градина. 27.09.2014 Тийнейджър е обърнал люлката, от която в четвъртък изхвърча 10-годишно момиченце в Докторската градина в София. Това показва записът от камерите, които вчера бяха разпространени от Столична община.

На видеото се вижда как 15-годишен младеж залюлява силно люлката, на която са се качили 6 деца. 50 г. решетки за смъртта на бременната Петя Софийският градски съд осъди вчера на общо 50 г. затвор двамата убийци на бременната Петя Тодорова от София. Те признаха всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и делото мина по съкратената процедура в едно заседание. Емил Азов получи доживотен затвор, който заради признанието бе редуциран на 30 г. зад решетките, Михаил Миков също бе осъден на доживотен затвор и реално наказан с 20 г. затвор. 32-годишен с инсулт спасява живота на трима 32-годишен с инсулт спасява живота на трима пациенти, чакащи за трансплантация на органи. Близките му са дали съгласието си за това в четвъртък вечерта въпреки тежкия за тях момент. Това е 14-а поред донорска ситуация у нас от началото на годината, съобщават от Изпълнителната агенция по трансплантации. „В момента текат двете бъбречни трансплантации в правителствена болница „Лозенец”, а чернодробната ще бъде извършена от хирурзите в „Токуда”, съобщи за „Монитор” директорът на агенцията д-р Мариана Симеонова. В.“Стандарт“ В Слънчев бряг искат туристическа полиция Българските курорти да станат самостоятелни административни единици, да има Министерство на туризма и курортна полиция. Това са само малка част от исканията на туристическия бизнес в България.

Вижте и

Другият приоритет, според хотелиерите и ресторантьорите от Южното Черноморие, е изграждане на 4-лентов път от Бургас до Слънчев бряг. „Недопустимо е туристите да пътуват с автомобил от София до Бургас за 3 ч. А след това да пълзят още 2,5 ч до курорта“, категоричен е хотелиерът Венелин Ташев. Строят “Южен поток” в морето от ноември Реалното строителство на морския участък от газопровода „Южен поток“ ще започне през ноември. Това съобщи Яспер Янсен, говорител на компанията „Южен поток Транспорт“, която работи по изграждането на тръбата в Черно море. Строителството ще започне от руския бряг при град Анапа и ще продължи в посока Варна. В дейностите ще участват два кораба. Така работата ще бъде приключена в срок и в края на 2015 г. първата от четирите паралелни тръби на морския „Южен поток“ ще достигне българския бряг.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре