Сега четете
Хора в носии превземат "Жеравна"

Хора в носии превземат "Жеравна"

49219_375_282_2Фестивалът на фолклорната носия ще се проведе за седми път от 22 до 24 август в местността Добромерица край живописното село Жеравна, съобщиха организаторите от ансамбъл „Бъл-гаре“.

[spider_facebook id=“1″]

Българи и чуждестранни гости, облечени в народни носии от различните фолклорни области на страната, в продължение на три дни отново ще се потопят във вълшебството на празника и като смашинана времето ще се върнат 150 г. назад в миналото. Задължително е само да сте облечени в носия и входът е широко отворен. А в импровизираното село сред гората ще има и песни, и танци, и вкусни български храни и напитки.

„През 2013-а уникалният с посланията си фестивал бе посетен от 15 000 участници. Стотици млади семейства с малки деца, както и цели фамилии предпочетоха да се впуснат в това съвсем нашенско приключение пред възможността да се отдадат на десетки други летни изкушения за отмора“, твърди създателят на ансамбъла и форума Христо Димитров.

Вече 7 години в дните на фестивала е трудно да се намерят свободни легла за нощувка в радиус 70-80 км от Жеравна. „Затова пък хотел „Звездоброец“ винаги ще ви приюти“, шегуват се нощували на палатка или просто под звездите на Добромерица. Освен „Българе“ домакини на фестивала са кметството в Жеравна и община Котел с помощта на спонсори и дарители.

Вижте и

Любословие по Труд | стр. 21 | 16.08.2014

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре