Сега четете
Най-известните слухове на прехода

Най-известните слухове на прехода

27150Малко преди промяната на 10 ноември 1989 г. се пускаха слухове, че цените на стоките ще се вдигнат три-четири пъти. Хората се юрваха и купуваха. След това цените се вдигаха с по-малко. И се постигаше ефекта хората да си кажат: „Не е чак толкова зле.“

Слухът от младежкото предаване „Ку-ку“, че има авария в АЕЦ „Козлодуй“, пуснат в публична медия, макар да бе опроверган веднага, предизвика верижна реакция сред хората.

Репликата „Нека танковете да дойдат“, изречена от Петър Младенов и уловена от камерата на Евгений Михайлов в зората на демокрацията, накара тогава медиите всяка седмица да препращат „ехото“, че танкови бригади тръгвали от Горна баня.

Слуховете за здравето на премиерите зачестяват покрай прединфарктните състояния на Любен Беров, депресиите на Жан Виденов, въображаемата левкемия на Иван Костов. Според социални психолози се появяват, когато обществото не вижда легитимен начин една власт да бъде свалена.
Слуховете за корупция съпровождат всяко българско управление – от слуха за „Господин 10 процента“ при правителството на Иван Костов до загадъчния българин, който имал 650 млн. долара в швейцарска банка.

Хитовото студентско предаване „Ку-ку“, благодарение на което изгряха звездите на Слави Трифонов, Камен Воденичаров, Васил Василев – Зуека, Тончо Токмакчиев и много други, се завръща в родния ТВ ефир. През 2011 шоуто ще се излъчва по bTV Action и е дело на 20 ентусиасти, готови да върнат старата му слава.

Официалното заглавие на предаването ще е „Ку-ку презареждане“, негови режисьори ще са Китодар Тодоров („Пълна лудница“) и Петър Айолов, а продуцент – Алма Матер TV.

Вижте и

Приз 2011 сценаристът, студент по право в Софийския университет – Виктор Минчев, пък разкри, че предаването ще е с игрална и документална част, като ще е подобно на реалити от типа на тези, които се излъчват по Discovery.

Естествено, също както и при оригинала, няма да бъдат пропуснати хапливите политически скечове.

05.07.2014 24 Часа | стр. 54 | Любословие

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре