Сега четете
Сергей Станишев евродепутат – спасение или наказание?

Сергей Станишев евродепутат – спасение или наказание?

Интервю с Александър Симов, журналист, Соня Колтуклиева, журналист, Илияна Беновска, журналист, Мая Манолова, зам.-председател на НС.

Станишев е избран за евродепутат и няма сила, която да го спре да отиде в Брюксел, дори и егото на Бойко Борисов. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” журналистът Александър Симов. Според мен решението на Станишев да замине за Брюксел не е съвсем правилно, защото хората в България и избирателите на БСП се интересуват повече от битките тук в страната, а не толкова в Европа. Иначе аз разбирам аргументациите му да отиде евродепутат, но както казах смятам, че не е съвсем правилно решение. Тезата, че ДПС може да избере лидера на левицата е меко казано абсурдна, заяви журналистът.

Да, създаде се усещането, че ДПС коли и беси всичко в държавата, но БСП си има лидер, той е избран за евродепутат, така че този сюжет с влиянието на партията на Местан и Доган върху левицата звучи добре, но няма общо с истината. Да, БСП е партия с проблеми, но това не значи, че поддръжниците й трябва да не се гордеят с нея. Ние сме достатъчно силни, за да се справим с проблемите си и не са ни нужни врачки и други подобни, които да ни казват и предричат какво ще се случи с партията, заяви Симов. Според журналистът една бъдеща коалиция между БСП и ГЕРБ ще е унищожителна и за двете партии. Най-много те могат да седнат да се разберат за някакви основни национални приоритети, но нищо повече, смята Симов.

Паническото бягство на Станишев в Брюксел е в резултат от грандиозния скандал
Това каза от своя страна журналистката Соня Колтуклиева. Ако остане в България лидерът на БСП ще трябва да дава множество обяснения за връзките си и отношенията си с Цветан Василев и Делян Пеевски, между които виждаме каква война се разгоря последните седмици. Избяга ли или Станишев го избягаха – това е въпросът. Аз имам информация, че Станишев е станал неудобен за ДПС и сега те смятат да си назначат някой по-послушен начело на левицата, заяви Колтуклиева.

Журналистката аплодира послушанието на Мая Манолова, която слуша покорно лидера на партията Сергей Станишев, преди това е слушала братя Галеви, послушала е миналата година и костинбродските атентатори и е подала удобно сигнала за „манипулацията” с бюлетините, като по този начин е спомогнала за манипулацията на изборния резултат.
Журналистката заяви обаче, че е лъжа, че Сергей Станишев се разбирал добре с европейските лидери на другите големи партии в европарламента.

Заминавайки по този пораженчески начин за Брюксел Станишев обрича БСП на изчезване. Това каза от своя страна журналистката Илияна Беновска. Трябва да имаме силна лява партия, защото нашия обществен живот няма да се развива добре, ако нямаме минус и плюс, ако освен силна дясна партия нямаме и силна левица. И самият Бойко Борисов има нужда от стабилно и силно БСП, за да се представя по-добре и той, добави журналистката. Жена в България не може да бъде нито министър-председател, нито лидер на партия – не защото няма жени с качества в страната, а защото народът ни не е узрял и не е готов за това. Мая Манолова не е втората Ангела Меркел за съжаление, добави журналистката.

Вижте и

Тя се обърна към включилата се от НС Мая Манолова и я попита кога си е написала подобна ода на възхвалата и защо БСП продължават да се опитват да ни убедят, че това, което виждаме не е това, което виждаме.
Не мисля, че Сергей Станишев може да бъде наречен страхливец. Това са нелепи и абсурдни обвинения. Това каза от своя страна зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Факт е, че лидерът ни ще бъде един от четирите души, които ще изработват в Брюксел политиките на очертаващата се широка коалиция между леви и десни в европарламента. И това според мен трябва да бъде разбрано дори от доктора на науките Бойко Борисов. Според мен подобно действие на Станишев в сегашната ситуация беше въпрос не само на лично решение, а въпрос на задължение и поемане на една важна отговорност. Аз предлагам на журналистите и противниците ни да не се притесняват за БСП и нека не ни погребват предварително – ние сме една партия със здрави основи и сериозни програми, така че съм уверена за доброто ни бъдеще, заяви Мая Манолова

Тя отново заяви, че Сергей Станишев ще участва активно и като евродепутат, и като лидер на ПЕС в работата на европарламента, като по този начин работи още по-добре за интересите на страната ни.
БТВ, „Тази сутрин”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре