Сега четете
Изложба в НС по случай 170 години българска журналистика

Изложба в НС по случай 170 години българска журналистика

a1829c8008b5207335ad496776e694caВ Народното събрание беше открита изложба „Между три века“, посветена на 170 години от началото на българската журналистика и 120 години организирано журналистическо движение в България.

Председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че историята на българската журналистика е започнала преди възстановяването на българската държава, предаде Cross. Преди Освобождението и преди Екзархията в Цариград, Белград и Букурещ перото на българския дух е създало почвата за Третата българска държава, припомни той. По думите му изложбата е добър повод да се върнем към високите изисквания на стандартите във времето.

Както журналистите по време на Учредителното събрание в Търново са търсили народни представители да се явят да изпълнят дълга си, така и днес има нужда медиите да подсещат депутатите, които не изпълняват дълга си, да дойдат в пленарната зала и да го изпълнят, отбеляза председателят на Народното събрание.

Парламентът е точното място, където следва да се организира изложба за историята на българската журналистика, отбеляза проф. Иван Маразов. Журналистът и политикът са съюзници в общата им цел да помогнат на народа си, често обаче те се превръщат в опоненти, когато разбиранията им за работата по постигането на тази цел се разминават и именно парламентът е най-често сцената на подобни сблъсъци днес, допълни той.

Вижте и

По думите му словото е оръжие, но все пак не секира, а шпага, не оръжие за масово унищожение, а служи като скенер за диагноза и скалпел за лечение. Проф. Маразов определи 20-те пана в изложбата като кондензирана нова история на страната ни през погледа на журналиста и посочи, че тя трябва да се представи и в университети, библиотеки, музеи.
Изложбата ще остане в парламента до 30 юни, съобщи и.д. председател на УС на СБЖ Снежана Тодорова и покани всички да се запознаят с поучителните успехи на българската журналистика.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре